Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Ocak 2007, 14:23   #6
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Isparta'da AKP'li belediye Başkanı Balaman'ın işten çıkardığı işçilerle görüşen ANAVATAN Lideri Mumcu, 'Bayram öncesi sizleri mağdur eden, babası hariç eş.. oğlu eş..tir' dedi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu, Kurban Bayramı nedeniyle geldiği memleketi Isparta'da, Belediye-İş Sendikası'nı ziyaret ederek, Isparta Belediyesi'nden sendikal nedenlerle çıkarılan ve yaklaşık 6 aydır işsiz olan 151 işçiyle görüştü. Balaman'ın göreve gelmesine neden oldukları için işçilerden haklarını helal etmelerini isteyen Mumcu, şunları söyledi:

'Mazlumun ahı yakar'
"Vallahi mahcubum. 'Bu insanlar hak bilir, başkalarını mağdur etmezler' diye düşünüyordum, ama kendilerini mağrur görmeye başladılar. Ne olacak sendika değiştirilince? Belediyenin işleri mi artacak? Bu insanlar Yunanistan'dan, Ermenistan'dan mı geldiler? Zulüm burada başlıyor. Yapılan bu zulmün karşısındayız, bunları çatır çatır yıkmalıyız. Bunlar millete efendilik yapmaya kalkışıyorlar. Bunun hesabını sorarım. Kurban Bayramı öncesi sizleri mağdur eden, babası hariç eş..oğlu eş...

Allah ahirette, ben bu dünyada sorarım, hakkı alır yerine teslim ederim. Sayın Başkan 'ne oldum' değil 'ne olacağım' demeli. Mazlumun ahı çok fena olur, çok fena yakar. Bu insanların eşi, çoluğu çocuğu var."

Mumcu, sıkıntılarını anlatmak istedikleri Vali Şemsettin Uzun'dan yedi aydır randevu alamadıklarını söyleyen işçilere, "Milletin valisi, mağdurun, mazlumun valisi olması lazım. 'Allah devlete, millete zeval vermesin' denilmesinin nedeni budur. Makamına ve şahsiyetine yakışacak şekilde davranacaktır" dedi.

'Cop da yeriz'
Mumcu, belediyedeki Türk-İş'e bağlı Belediye - İş Sendikası üyesi işçilerin 7 aydır baskıyla geçirilmek istendiği Hak-İş Sendikası'na da, "O sendikaya da yazıklar olsun ki, adı Hak-İş. Hak çarpar adamı" diye tepki gösterdi. Çıkarılan 151 işçinin haklarının iade edilmesi için hukuki mücadeleyi sürdüklerini, bazı işçilerin kazanmalarına karşın haklarının verilmediğini söyleyen Belediye - İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Cemal Kurt, "Ankara'ya yürüyerek gitmeyi planlıyoruz. Gerekirse gider orada cop da yeriz" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet