Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Ocak 2007, 14:24   #8
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Sivas, Kocaeli, Eskişehir ve Yozgat'ta toplam 170 kişi kurban keserken kendini yaraladı. Kendini kesenler listesinde bu sene Sivas ilk sırada yer alırken 70 kişi hastanelik...

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Alınan bilgiye göre, Sivas Sultan 1. İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kurban kesmeye çalışırken kendini yaralayan 50 kişi başvurdu. Bu kişilerden İzzet Ilıman'ın kestiği kurbanın üzerine düşmesi sonucu sol bacağı kırıldığı öğrenildi. Doğan Demirbaş ise kestiği kurbanın boynuzunun boğazına saplanması sonucu yaralandı. Hastaneye başvuran vatandaşlardan 4'ünün de kurbanlık hayvanların darbeleri nedeniyle yaralandığı kaydedildi. Bu arada Sivas Devlet Hastanesine 14, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servisine de 6 kişinin el ve ayaklarındaki kesikler nedeniyle müracaat ettikleri öğrenildi. Öte yandan Sivas Belediyesi tarafından oluşturulan ekipler, kent merkezinde, cadde ve sokaklarda kurban kesimini engellemek için denetimler yaptı. Ekiplerin denetimlerine rağmen bazı vatandaşların evlerinin bahçelerinde kurbanlarını kestikleri gözlendi. Sivas'ta vatandaşlar, kurban kesimi için daha çok belediyenin belirlediği alanları tercih etti. Kasapların hazır bulunduğu semt pazarlarına kurbanlıklarını getiren vatandaşların, kurban etlerini parçalanmış olarak evlerine götürdükleri görüldü. Bu arada tüm uyarılara rağmen bazı vatandaşların da çocuklarını kurban kesim alanlarına getirerek, çocuklarına bu görüntüleri izlettirdikleri dikkati çekti.

KOCAELİ-

Kocaeli'nde kurban kesimi sırasında çeşitli yerlerini kesen 45 kişi, hastanelere başvurdu. Alınan bilgiye göre, kurban kesimi sırasında kaza sonucu el veya parmaklarını kesen 30 kişi, Derince Devlet Hastanesine, 10 kişi İzmit Devlet Hastanesine, 4 kişi Kocaeli Devlet Hastanesine ve 1 kişi de Körfez Devlet Hastanesine başvurdu. Hastanenin acil servislerine başvuran acemi kasaplar, yapılan ilk müdahaleden sonra taburcu edildi. Kocaeli Kasaplar Odası yetkilileri, kurbanların ehil kişiler tarafından kesilmesi gerektiğini belirterek, ''Acemi kişiler tarafından yapılan kesimler sırasında istenmeyen kazalar olduğu gibi, derilere verilen zararlardan dolayı milli servetimiz de heba oluyor'' dedi.


YOZGAT-

Yozgat'ta kurban keserken el ve ayaklarını kesilmesi sonucu hastaneye başvuranların sayısı 25'e ulaştı. Sabah saatlerinden itibaren çok sayıda kişi bıçak ve nacak darbeleriyle yaralandıklarını belirterek, Yozgat Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvurdu. Öğle saatlerine kadar 25 acemi kasabın başvurduğunu belirten hastane yetkilileri, yaralı vatandaşların ilk müdahalelerinin ardından taburcu edildiğini kaydetti.

-ESKİŞEHİR-

Eskişehir'de ise Kurban Bayramı'nın ilk günü 30 kişi dikkatsizlik ve acemilik sonucu bıçak, satır ve baltayla kendilerini yaraladı. Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinden itibaren Eskişehir Devlet Hastanesine 10, Yunusemre Devlet Hastanesine de 20 kişi başvurdu. Hastaneye müracaat eden vatandaşların genellikle el, kol ve bacaklarında kesik meydana geldiği bildirildi.


İzmir, Antalya, Kayseri, Adana, Sakarya, Zonguldak, Karabük, Düzce ve Kütahya'da kurban kesimi sırasında 522 kişi kendini yaraladı. İzmir'deki hastanelerin acil servislerine el ve ayak kesikleri ile kurbanlıkların yol açtığı yaralanmalar nedeniyle öğle saatlerine kadar 100 başvuru yapıldı.

-ANTALYA-

Antalya'da, Kurban Bayramı'nın ilk günü kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralanan 3'ü kadın 49 kişi, Antalya Devlet, Atatürk Devlet ve Akdeniz Üniversitesi hastanelerinin acil servislerine başvurdu. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve alt kademe belediyelerinin kurduğu kurban kesim yerlerine rağmen, bazı vatandaşların kurbanlarını, cadde ve sokak aralarında kestikleri görüldü. Tüm uyarılara karşın çocukların da kurban kesim alanlarına getirildikleri dikkat çekti. Vatandaşların bazılarının, satış yerlerinden bayramın ilk günü aldıkları kurbanlarını otomobillerinin bagajına koyarak götürmeye çalışmaları da ilginç görüntüler oluşturdu.

-KAYSERİ-

Kayseri'de, kurban kesimi sırasında 120 kişi, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisine geldi. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile bazı özel hastanelere giden vatandaşlarla birlikte, yaralananların sayısı 150'yi buldu. Birçoğu kesim sırasında ellerini veya parmaklarını keserken, bazıları da kurbanlıkların boynuz ve ayak darbeleriyle yaralandılar. Kurban kesmeye çalışırken aldığı boynuz darbeleriyle bacağı kırılan öğretmen Kerem Özdin de Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Kurban kesimi sırasında bazı kasaplar saati 60 YTL'ye iş makinesi kiraladılar. Kasaplar, büyükbaş hayvanların kesiminde iş makinelerinden faydalanarak işlerini kolaylaştırdılar.

-ADANA-

Adana'da kurban kesimi sırasında ellerini ve parmaklarını yaralayan 62 kişiden 30'u Numune, 15'i Adana Devlet, 15'i Çukurova Devlet, 2'si de Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı hastanesine başvurdu.

-SAKARYA-DÜZCE-KÜTAHYA-KARABÜK

Ellerini bıçakla keserek ya da kurbanlıkların boynuz ve tekme darbeleriyle yaralanan Düzce'de 48, Kütaya'da 73, Sakarya'da 22, Karabük'te de 7 kişi kişi hastenelere başvurdu.

-ZONGULDAK-

Zonguldak'ta kurban kesmeye çalışırken kendini yaralayan 6 kişi Atatürk Devlet, 5 kişi de Zonguldak Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvurdu. İçeriye girilmesi yasak olan Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait Havalandırma İstasyonu'nun bahçesinde kurbanlık kesen aile, kendilerini görüntülemek isteyen basın mensubunun üzerine yürümek istedi, daha sonra ise kesime devam ettiler.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet