Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ocak 2007, 17:30   #43
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında devlet görevlileri, gazeteciler ve işadamlarının da bulunduğu çok sayıda kişinin kanun dışı ''mal varlığı ve vergi sorgulamasına'' tabi tutulduğu yönündeki açıklamalar üzerine soruşturma başlattı.

Basın Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından Levent Savaş tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, olaylarda adı geçen kişilerin ifadelerine başvurulacak.

Cumhuriyet Savcısı Savaş, ifadelerin ardından dava açılıp açılmamasına karar verecek.

Soruşturmanın, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 136’ncı maddesinde yer alan ''kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme, yayma veya ele geçirme'' suçu kapsamında yürütüleceği öğrenildi.

Devlette 'usulsüz sorgulama' depremi

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Bilgi İşlem Merkezi'ne giren kişilerin, 'kanun dışı' şekilde bazı devlet görevlileri ile siyasilerin malvarlığı ve vergi bilgilerini sorguladığı ortaya çıkarıldı.

Maliye Bakanlığı da, 24 Ocak'ta yaptığı açıklamada, Vergi Daireleri Otomasyon Projesi (VEDOP) kapsamında yer alan bilgilerin, 'görevlendirme olmaksızın sorgulanarak üçüncü şahıslara aktarıldığını' bildirdi.

Yapılan inceleme sonucunda Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun yanı sıra 70 ildeki çeşitli vergi dairelerinden söz konusu kişilerin bilgilerine defalarca girildiği ve haklarında malvarlığı ve vergi sorgulaması yapıldığı saptandı.

En fazla sorgulama yapılan kişiler arasında Başbakan Erdoğan da yer alırken, sadece Cumhurbaşkanı için 50 defa sisteme girildiği anlaşıldı.

Maliye Bakanlığı, bu aşamada, bir merkezi denetim elemanı, iki vergi dairesi müdürü ve bir vergi dairesi müdür yardımcısı ile bir bilgisayar programcısının, 23 Ocak 2007 itibariyle görevlerinden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Maliye Bakanlığı'nda 'Temiz Eller Operasyonu' olarak da adlandırılan soruşturma, CHP milletvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu ile Atilla Kart'ın Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı da vergi kaçırdığı gerekçesiyle itham ettikleri, BEM Dış Ticaret A.Ş. için Maliye Bakanlığı'na verdikleri ihbar dilekçesi üzerine başlatılmıştı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet