Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ocak 2007, 17:34   #53
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Bolu Dağı Tüneli, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapandı. Polis ekipleri yolun belirli noktalarında bekleyerek araçlarda zincir kontrolü yapıyor. Bolu'da kar kalılığı 45 cm...

Düzce'de gece boyunca etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Bolu Dağı tünel girişi viyadüklerinde buzlanma meydana geldi. Ekipler, buzlanma nedeniyle araçların Bolu Dağı Tünel geçişine izin vermiyor.

Bu arada, D-100 kara yolu Bolu Dağı kesimi ile Düzce Akçakoca D-655 kara yolunun Kabalak Tepesi mevkisinde zincirsiz araçlara geçiş izni verilmiyor.

Polis ekipleri yolun belirli noktalarında bekleyerek araçlarda zincir kontrolü yapıyor. Karayolları ekipleri de çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan, kar kalınlığının Düzce'de 20, Bolu'da 45 santimetreye ulaştığı öğrenildi.

Karayolları ekipleri TEM Otoyolu Bolu Dağı Geçişi’nde viyadükleri, tünel giriş ve çıkışlarında kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. D- 100 Karayolu Bolu Dağı Geçişi’nde trafik yoğunluğunda büyük düşüş görülürken görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle araçlar yavaş ilerlemek zorunda kaldı.

Bolu Dağı’nda etkili olan kar yağışı üzerine, her iki yönde de araçların zincirsiz geçişlerine izin verilmiyor. Araçlar yol kenarlarında durdurularak zincir taktırılıyor. Kayarak yolun kapanmasına neden olan TIR’lar ise, ulaşımın rahatlaması için yol kenarlarında bulunan tesislerde bekletiliyor.

Bolu Dağı Bölge Trafik ekipleri, yola çıkacak sürücülerin araçlarında zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmaları uyarısında bulunarak, “Kar yağışı nedeniyle aşırı hız ve yakın takipten kaçınsınlar” uyarısında bulundu.

348 KÖY YOLU KAPALI

Aralıksız yağan, zaman zaman tipiye dönüşen kar yağışı Boluluları zor durumda bıraktı. İşyerlerine gitmek isteyenler araçlarını park ettikleri yerden çıkarmakta güçlük çekti. Belediye ekiplerinin yollarda kar temizleme çalışmalarında yetersiz kalması üzerine, araçlar yolda kaldı. Esnaf işyerlerinin önündeki karları küreklerle temizledi. Kar yağışının keyfini sömestr tatilinde olan çocuklar çıkardı. Çocuklar karla kaplı tepelerden kızaklarla ve poşetlerin üzerine oturarak kaydı, kardanadam yaptı, kartopu oynadı.

Bolu kent merkezinde kar kalınlığı 30, Bolu Dağı’nda 37, Abant’ta 150, kayak merkezi Kartalkaya’da ise 260 santime ulaştı. Bolu’da 348 köy yolu ulaşıma kapanırken, hatlarda meydana gelen arıza nedeniyle 21 köye elektrik verilemiyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet