Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ocak 2007, 17:39   #65
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Olay mahallindeki kameralar
Olay mahallinde, katilin kaçtığı söylenen güzergah üzerindeki kameralar incelendiğinde; medyaya servis edilen görüntüler açısından sadece iki kamera sözkonusu.

Zanlı olduğu iddia edilen kişinin Rumeli Caddesi üzerindeki tepeden çekilen görüntüsü bir ayakkabıcı ile saatçinin ortasında, birinci katta, tepeden çekim yapan bir kamera. Kameranın teknik özellikleri ve açısı net bir görüntü vermeye müsait değil.

Cumartesi günü medyaya servis edilen ve zanlı olduğu iddia edilen kişiyi bir köşeyi dönerken gösteren görüntüler ise; Şafak Sokağın, ilk solda Matbaacı Osman Bey sokağı ile birleştiği noktada yeralan Saray Kumaş'ın görünürdeki iki kamerasından biri.

Bu iki kamera teknik özellikleri ile çevredeki diğer kameralara göre daha gelişmiş ve net resim çekebilme özelliğine sahip.

Yalnız burada herkesin gözünden kaçan önemli bir ayrıntı sözkonusu.

Cumartesi günü medyaya servis edilen görüntülerde zanlı, Matbaacı Osman Bey sokaktan yukarı Şafak sokağa doğru dönerken gözüküyor. Halbuki eğer gazetelerin iddia ettiği gibi bu görüntüler saldırı sonrasında çekilen görüntüler ise; zanlının aşağıdan yukarı gelirken ki görüntülerini görmemiz lazım; Matbaacı Osman Bey sokaktan yukarı doğru saparken ki görüntülerini değil.
Servis edilen görüntülerde zanlının hareket yönü ile; Dink suikastinin coğrafyası birbirine uymuyor.

Daha da önemlisi, zanlının koşarken çekilmiş görüntüsü veren, sağ ayağının havada olduğu görüntü ayrıntılı incelemeye tabi tutulduğunda şüphe uyandırıyor. Özellikle sol ayak tabanının yerde kesiştiği noktadaki piksel ayrıntıları fotomontah şüphelerini arttırıyor.

Fotomontaj emareleri gösteren bir kare ile karşı karşıyayız. Zanlının başka bir yerde koşarken ki fotoğrafının çekilip monte edilip edilmediğini sorgulayan bir gazetecilik lazım fakat ne yazık ki aşağıda daha da ayrıntılandırdığımz üzere medya en basit soruların üzerine bile gitmiyor.

Saray Kumaş'ın Şafak Sokak'tan aşağısını (Halaskargazi Caddesine doğru bakan) görüntüleyen kameranın fotoğrafını basıp, üzerine "İstanbul Polisi en kareyi Akbank kamerasından yakaladı" ibaresini yazan Yeni Şafak'ın bu basit hatası ise Hrant Dink suikastinde ki katilleri ortaya çıkarmak için sorulması gerekli en basit ve temel soruyu perdeliyor:

"Madem Emniyet katilin en net görüntüsünü Akbank kamerasından elde etti;
medyaya neden bizzat Halaskargazi caddesi üzerinde bir kameradan - mesela Akbank - görüntü verilmedi de, hep ara sokak görüntüleri verildi



Sabah'ın 1. gün yayınında; görgü tanığı Tunç Erden Yakar'ın ifadesi şu şekilde haberleştirilmiş:

"Şişli'den Kurtuluş'a doğru yürürken birden silah sesleri ile irkildiğini anlattı. Cinayeti işleyenlerin iki kişi olduğunu söyleyen Yakar, 'Dink'i vurduktan sonra sakin adımlarla yürüdüler. Sonra da hızla koşmaya başladılar. Çevredekiler dondu kaldı' diye konuştu."

Sabah'ın 2. gün haberinde ise "İkinci Kişi Var İddiası" başlığı altında şu haberler yer aldı:

"İki el silah sesi duyduklarını anlatan görgü tanıklarından bazıları; saldırganın yanında 25-30 yaşlarında bir kişi daha olduğunu ve birlikte kaçtıklarını ileri sürdü. Bu arada olay yerinin yakınında bulunan restoranda görevli aşçı koşarak önüne gelen saldırganın olayın ardından kendilerini konuşmayın diye tehdit ettiğini açıkladı. Aşçı saldırganın kırmızı beyaz bir kazak giydiğini ifade etti."


Görüldüğü gibi bir tarafta beyaz bereli; diğer tarafta kırmızı-beyaz kazaklı saldırgan. Ve bu çok önemli konu üzerine gitmeyen bir medya.


Trabzon Emniyeti'nde Susturulan Şahıs
Olaydan sonra ikinci gün diğer gazetelerde yeralmayan ama sadece Radikal'in satır arasında gördüğü; Ogün Samast'la birlikte Trabzon'da altı kişinin daha gözaltına alınmasından sonra gerçekleşen önemli bir ayrıntı mevcut. Radikal'den aynen aktarıyoruz:

"Bu arada Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan kişilerden birinin pencereye çıkarak 'Komplo var. Bunlar bir oyun' diye bağırdığı görüldü. Bu kişi daha sonra güvenlik görevlilerince içeri alınarak, ışıklar söndürüldü"

Yakalanmak için özel bir özen gösteren Ogün Samast'la birlikte gözaltına alınan bu şahsın bu feryadının arkasını araştıracak bir basın ahlakı ve merakı olmadığı için; bu feryadı boşluğa atılan bir çığlık olarak kayda geçiyoruz.



Trabzon ve Hrant dink Cinayetin önemi ;

cumhuriyetimiz kuruldugundan bu yana medya “5. Kol “ faaliyetlerinin içinde olmuştur. Bu 5. Kol faaliyetlerini en önemli organı “Gizlenen Siyon Protokolleri”nde belirtildiği gibi, günümüzde Medya denen Kitle İletişim araçları ve kaynakları olmuştur. Yani Psikolojik Harpte: “Kitle psikolojisi”, “Toplum Mühendisliği”, “Toplum tasarımı” olarak adlandırılan bu çalışmalarla Türkiye halkı üzerinde istedikleri tasarımı ürettikleri sözde fikir adamı, senaristler, köşe yazarları, akademisyenleri, diziler ve dizi oyuncuları üzerinde hatta insanları güldürerek komedyen, Talk şovcu, stendapçı dedikleri Ortaçağ tarihinin günümüz soytarılarıyla gerçekleştirmektedirler

Başta Genel Kurmayımızı hazırlattığı bir çok harita incelendiğinde Trabzon’un yükselen “AVRASYA ENERJi TRAFİĞİ” içindeki yerini görürsünüz. Bu haritada TRABZON ve arkasındaki iller Ortadoğu-Avrasya ve kuzey Afrika’ya giden enerji hatlarının (petrol-doğalgaz) düğümlendiği birkaç noktadan biridir. Bu düğümde TRABZON LİMANI STRATEJİK BİR ÖNEM ARZEDİYOR! Bu stratejik merkezin bu halkın ve kendi “öz evlatlarının” idaresinden alınması gerekir. Bunu şimdiye kadar Trabzona mübadele yıllarında yerleştirdikleri “DÖNME SÜLALERLE” yapamadılar! Boztepe’de üslenen AMERİKAN &#220
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
LERİNDE YERLEŞEN Askerlerin ..... de yapamadılar! Neyle yapacaklar tüm medyaya vahşi-işsiz- potansiyel suçlu Trabzon halkına iş-aş, refah getiriyoruz diye bir takım yabancı ve taşeron sermaye gruplarını, sözde sivil toplum kuruluşlarını, basın yayın ve televizyonlar sokarak yapacaklar!

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet