Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ocak 2007, 17:41   #72
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yorgo Kumuçakos, ''Türkiye'nin doğu Akdeniz'de deniz yetki alanlarının belirlenmesine ilişkin tutumunun yapıcı olmadığını'' söyledi.

Kumuçakos, konuya ilişkin bir soru üzerine yaptığı belirtilen yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanlığının bugün yaptığı, doğu Akdeniz'de deniz yetki alanlarının belirlenmesi ve Kıbrıs Rum Yönetimi'nin bu alandaki faaliyetlerine ilişkin Türkiye'nin tutumunu yansıtan açıklamasına yanıt verdi. Kumuçakos açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''Türkiye'den yapılan açıklama, sözü edilen ülkelerin milli egemenliklerine saygı gösterilmesini gerektiren uluslararası hukukun temel ilkelerine aykırıdır. Türkiye, bu tutumuyla bağımsız ve egemen üçüncü devletlerin uluslararası hukuk ve kurallarına uygun olarak barışçı bir biçimde aralarındaki işbirliğini geliştirme haklarını sorgulamaktadır. Türkiye'nin yapıcı olmayan bu yaklaşımı, halkların daha iyi bir gelecek istediği doğu Akdeniz'in istikrarı ve ekonomik kalkınmasına yalnızca olumsuz etki yapabilir.''

Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin (GKRY), adanın tümünü temsil etmediği, bu çerçevede, GKRY'nin deniz yetki alanlarıyla ilgili çıkardığı yasaların veya ilgili ülkelerle yaptığı anlaşmaların, Türkiye açısından hükmü bulunmadığı belirtilmişti.

Açıklamada, GKRY'nin vermeye teşebbüs edebileceği hükümsüz ruhsatlara dayanarak, petrol-doğal gaz araştırmasıyla ilgili çalışmalar yapmayı düşünebilecek ülkelerin ve şirketlerin, durumun hassasiyetini ve adadaki diğer kurucu halk olan Kıbrıs Türklerinin iradesini dikkate alarak, Kıbrıs meselesinin çözüm sürecine olumsuz etkide bulunacak girişimlere yönelmemeleri gerektiği hatırlatılmıştı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet