Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ocak 2007, 17:43   #76
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




CHP Lideri Bakan Unakıtan'ı yerden yere vurdu...


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Maliye Bakanlığının, hiçbir dönemde bu kadar çığırından çıkmadığını iddia ederek, ”Ciğer, kediye teslim edilmiştir. Önce senin yakana yapışılmasına izin ver, kaldır dokunulmazlığını, mahkemede hesap soralım sana” dedi.

Baykal, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, son günlerde CHP'nin çabalarıyla önemli hukuki sonuçlar alındığını söyledi. Bunlardan birinin, köprü ve otoyol araç geçiş ücretlerine yapılan zammın iptali amacıyla açılan davada yürütmeyi durdurma kararı olduğunu belirten Baykal, kararın gerekçesinde iktidara çok önemli bir ders verildiğini kaydetti. Baykal, kamu hizmetlerinde haksız kazanç arayışına kalkmanın, kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Mavi Akım projesindeki formül değişikliği sonucu, bilirkişilerin Hazine'nin zarar gördüğünü söylediğini anımsatan Baykal, “İki bilirkişi 'Hazine zarar gördü' deyince, savcılık harekete geçti, dava açılmasını kararlaştırdı. Devletin milyarlarca dolar zarara uğramasına neden olan bu konularda savcılık, BOTAŞ yönetimi aleyhine dava açma noktasına geldi” diye konuştu.

Baykal, bunun daha önce siyasi tartışma konusu olduğunu ifade ederek, savcılığın, dava açma noktasına gelmesini sağladıklarını söyledi. Baykal, ”TÜPRAŞ'ın 14,76 hissesinin, tezgah altından, kısa devre temaslarla Oferlere satışındaki hukuk mücadelesini noktaladıklarını” da belirtti.

“BAKAN OLACAĞI BU İŞLERDEN BELLİ”

Deniz Baykal, Maliye Bakanlığının, geçtiğimiz günlerde “İçimizde köstebekler var, yetkisiz işler yapıyorlar, devletin en yüksek kademesindeki insanları soruşturuyorlar” şeklinde açıklama yaptığını anımsattı. “Maliye Bakanlığı birdenbire bu açıklamayı niye yaptı?” diye soran Baykal, bu olayın başlangıcının 2001 yılına gittiğini kaydetti.

BEM Dış Ticaret adlı bir şirketin, İzmir Foça'daki bir arsayı, 15 milyar 600 milyon liraya satın aldığını ifade eden Baykal, şirketin 1,5 yıl sonra bu arsayı 1 trilyon 260 milyar liraya Al Baraka Türk finans kuruluşuna sattığını anlattı.
BEM'in de Al Baraka'nın da Genel Müdürünün Kemal Unakıtan olduğunu kaydeden Baykal, şöyle konuştu:

“O zaman bakan değil, ama olacağı bu işlerden belli... Yeteneğini ispatlamaya, kendini göstermeye başlamış. Türkiye'deki arsa fiyatlarına, enflasyona bakın, hiçbir bilgi bu fiyat artışını makul, haklı göstermeye yetmez.
Al Baraka nasıl oluyor da 1 trilyon 260 milyarı veriyor. Arsa karşılığı için mi başka bir şey için mi? Seçimlerden hemen önce. Alanın da satanın da genel müdürü, veren de alan da Unakıtan. Nereye gidiyor bu? Kaynak transferi mi, ilginç finansman yöntemi mi? Birilerine Al Baraka kaynaklarından finansman yaratma girişimi mi, bilmiyoruz. Ama soru ortada. Al Baraka'nın arkasında kimler var? Yasin El Kadı kimdi? Başbakan kime kefalet veriyordu? Bu kadar kuvvetli kefaleti hangi ilişkiden dolayı verme gereği duyuyor diye düşünüyorduk.”

“İLKEL ŞANTAJ”

Bu durumu yurtsever, namuslu bir vatandaşın CHP'li milletvekillerine ihbar ettiğini anlatan Baykal, milletvekillerinin, bu alımın vergisinin ödenip ödenmediğinin Maliye müfettişlerine incelenmesini istediğini söyledi. Baykal, aradan uzun zaman geçmesine rağmen hiçbir açıklama yapılmadığını ifade ederek, en sonunda “köstebekler var” açıklaması yapıldığını belirtti.

Geçen yıl bir gazetede çıkan, kendisine yönelik “bir liderin hesabında muazzam para var” şeklindeki habere işaret eden Baykal, Unakıtan'ın, bir parti genel başkanın banka hesabıyla ilgili iddiasının kayda geçtiğini belirtti.
Baykal, bir süre sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Biz gazete patronlarının bütün dosyalarını izliyoruz. Bizim de kendimize göre yaptığımız arşiv var, günü geldiğinde hesabını soracağız” dediğini ifade etti. Bunun, ”ilkel bir şantaj” olduğunu savunan Baykal, “Bu şantajı bir Başbakan niye yapma gereği duyar. Başbakan böyle konuşuyorsa bu ne demektir?” diye sordu.

Yine geçen yıl gazeteci Emin Çölaşan'ın, 11 gazeteci, 14 siyasetçinin banka hesaplarına girildiğini yazdığına işaret eden Baykal, “Maliye Bakanı 2007'de, kendisinin genel müdür olarak satıp aldığı Foça'daki arsanın vergisinin verilip verilmediği sorulunca, 'ortada üstünde durulacak vergi problemi yok ama burada büyük olaylar dönüyor' diye kıyamet koparıyor” diye konuştu.

“YAVUZ HIRSIZ MİSALİ”

“Türkiye Cumhuriyeti'nde Maliye Bakanlığı, tarihinin hiçbir noktasında olmadığı kadar hukuka, kurallara, Maliye sorumluluğunun gereğini taşımaya özen göstermeyen bir noktaya gelmiştir” görüşünü savunan Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tarihimizin hiçbir aşamasında Maliye bu kadar çığırından çıkmış değildi. Ciğer kediye teslim edilmiştir. Cumhurbaşkanın mal varlığının araştırsan ne, araştırmasan ne. 'Araştıranların yakasına yapışıyormuş.' Sen onu araştıranların yakasına yapışacaksan yapış, elbette yap. Ama önce senin yakana yapışılmasına izin ver, kaldır dokunulmazlığını gel şu Meclise. Kaldır da mahkemede hesap soralım sana. Tam bir bilgi kirlenmesi, saptırmaca, tam bir fitleme, tam bir yavuz hırsız misali... Vergi kayıtları, gayrimenkul, tapu, araba kayıtları gizli değil. Olay banka hesaplarına girmekte... Sen birilerinin banka hesabına girilmesini istemişsin, araştırmışsın, hiçbir şey bulamamışsın, ben söylemedim diye iddianı geri almışsın, olay bu. Sen, Ali kıran baş kesen mi kesildin?”

“SENİ KİM TAHKİK EDECEK?”

Baykal, “tahkikat devam ediyor” denildiğini belirterek, “Peki senin söylediklerini, ortaya attığın iddiaları kim tahkik edecek? Başbakan'ın yaptığı şantajın tahkikatını kim yapacak? Başbakan, medya patronlarıyla ilgili hangi özel bilgileri var?” sorularını yöneltti. Başbakan'ın bu bilgileri söylememesi halinde, bunun adına şantaj diyeceklerini belirten Baykal, bunun hesabını da milletin sandıkta ve yargıda soracağını ifade etti.

KUZEY IRAK

Kuzey Irak'taki gelişmelere işaret eden Baykal, Türkiye'nin, Habur'dan Kuzey Irak'a petrol, petrol ürünleri, gıda, sağlık malzemesi sevkıyatı yaptığını hatırlattı. Baykal, “Uzun süreden beri bu durum böyle giderken, Irak yetkilileri bize, 'Bu konuda muhatabınız Irak hükümeti değildir, Kuzey Irak'taki yerli yetkililerdir, onlarla konuşunuz' dediler. Bu, Türkiye'nin, Kuzey Irak'taki siyasi oluşumu, giderek devlet konumunda tanıtmaya yönelik çabaların bir parçası” diye konuştu.

Bu dayatmaya Türkiye'nin boyun eğmemesi, gereken kararlı ve tutarlı tavrı sergilemesi gerektiğini vurgulayan Baykal, aksi halde Türkiye'nin, kendi uygulamasıyla Irak'ın parçalanmasına alet olacağını söyledi. Baykal, Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanlarının telefon açtıklarında karşılarında muhatap bulamadığını ifade ederek, bunun, teslimiyet ve acz manzarası olduğunu öne sürdü.

İki ülke başbakanlarının bir araya gelmesinin ardından bu olayların yaşandığını belirten Baykal, Türkiye'nin atlatıldığını, aldatıldığını, oyalandığını öne sürdü.

Baykal, Irak'ta menteşelerin gevşemeye başladığını, bir süreden beri alarm zillerinin çaldığını ifade etti.

Türkiye'nin, bölgede “onun bunun çekiştirdiği etkisiz bir ülke konumuna sürüklendiğini” ileri süren Baykal, hükümet bu noktada teslim olursa, kıyametin kopacağını, yer yerinden oynayacağını söyledi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet