Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Şubat 2007, 20:14   #106
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Sarkozy: Türkiye'nin üyeliğine karşıyım, ortak pazar kuralım

Fransa’da sağın cumhurbaşkanı adayı Nicolas Sarkozy, Türkiye’nin AB üyeliğine karşı çıkarken Türkiye ile ortak pazar kurulmasını önerdi. Sarkozy, “Ben Türkiye ile bir anlaşmanın yapılmasından yanayım, Türkiye ile ortak pazardan yanayım ancak Türkiye’nin Avrupa’ya entegre edilmesine karşıyım" ifadesini de kullandı.
Nicolas Sarkozy, İnternational Herald Tribune ile yaptığı uzun söyleşide, “Türkiye’nin AB üyeliğine neden karşı sınınız?" sorusunu yanıtlarken “Çok basit bir nedenle: Türkiye, Avrupa’da değildir. Türkiye, Küçük Asya’dır. Küçük Asya’nın Avrupa’nın bir parçası olması için hiçbir neden yoktur. Bu soruyu nasıl sorabilirsiniz? Avrupa’daki tüm ülkeler AB’de değildir" karşılığını verdi.
AB üyeliğinin Türkiye’ye istikrar getirmesinin Avrupa’yı istikrarlaştıracağını öne süren Sarkozy, “Asıl argüman bu mudur?" sorusuna da “Müslüman oldukları için değil. Türkiye’nin 75 milyon nüfusu var ve 25 yıl içerisinde 100 milyon olacaklar. Türkiye, çok büyük bir uygarlık ve kültürdür ancak Avrupalı değildir" diye konuştu.
Avrupa’nın Avrupalı olmayan ülkeler ile inşa edilmemesi gerektiğini savunan Sarkozy, “Ben Türkiye ile bir anlaşmanın yapılmasından yanayım, Türkiye ile ortak pazardan yanayım ancak Türkiye’nin Avrupa’ya entegre edilmesine karşıyım" ifadesini de kullandı.
Nicolas Sarkozy, AB üyeliğinin Türkiye için iyi olmayacağı savını da dile getirirken Türkiye’nin Avrupa’ya entegrasyonunu siyasi bir Avrupa’yı istemeyenlerin istediğini de öne sürdü.
Türkiye’nin AB üyeliğini ABD gibi birçok kişinin istediğine işaret edilmesi üzerine “Sayın Bush mı?, Sayın Blair mı? Ben siyasi birliğe inanıyorum. Ben siyasi Avrupa’ya inanıyorum" diye konuştu.

MEKSİKA ABD’NİN BİR PARÇASI MIDIR?
Sarkozy, İHT, Türkiye’nin NATO üyesi olduğunu anımsatması üzerine “Ancak Türkiye, Avrupa’nın bir parçası değil. Affedersiniz, Meksika’nın ABD’nin bir parçası mıdır?" sorusu ile yanıt verdi.
Buna karşın Balkan ülkelerinin Avrupa’nın bir parçası olduğunu söyleyen Sarkozy, çok büyük bir Avrupa’ya da karşı çıktı. Sarkozy, “Türkiye ile bir anlaşma istiyorum. Neden olmasın? Türkiye ile bir ortak pazarımız olabilir" dedi.
Sarkozy, Kıbrıs sorununa da dikkat çekerek “Türkiye’nin üyelik kurallarına bile saygı göstermediği"ni de öne sürdü.

ANKA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet