Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Şubat 2007, 20:17   #113
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Erdoğan: Paran var mı? Niye geliyorsun İstanbul'a?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un büyük bir köy haline geldiğini belirterek, "İstanbul’a geliyorsun, geldin. Sor bakayım bu kişiye, ne sorulacak? (Niye geldin? Yerin var mı? İşin var mı? Paran var mı?
Niye geliyorsun İstanbul’a? Bunlar yoksa neden geldin?)" dedi.
Erdoğan, Sheraton Oteli’nde düzenlenen "KÖYDES Köy Altyapısını Destekleme Valiler Toplantısı"nda bir konuşma yaptı.
Erdoğan, geçmişten bugüne mevcut bazı ihmallerin, merkez ve çevre arasında, köyle kent arasında büyük bir ayrıma yol açtığını söyledi.
Köylerin ihmal edilmesinin büyük bir göçü getirdiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
"Bu büyük göçe maruz kalan kentlerimiz de adeta birer büyük köy haline gelmiştir. İşte bunların bir numarası İstanbul’dur. İstanbul, maalesef büyük bir köy haline gelmiştir. Yani İstanbul’da doğmuş, büyümüş bir vatandaş olarak konuşuyorum. Çocukluğum, çocukluğumdan sonra gelişme dönemlerim ve o dönemlerde gördüğüm İstanbul, bir de İstanbul’un o bomboş arazilerinin daha sonra nasıl yapılandığı, ondan sonra 1994’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını yüklendiğim zaman yaşadığım İstanbul..."

"TOPLUMSAL MUTABAKAT GEREKİYOR"
Göçün birçok müdahaleye rağmen önlenemediğine işaret eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"(Nakil ilmühaberiyle İstanbul’a girilmelidir) dediğim zaman gazetelerin attığı vize başlıkları, o günleri sizler de hafıza kayıtlarında hatırlarsınız.
Geçenlerde yine İstanbul’da konuştum bu hala tartışılıyor. İşte bazıları da diyor ki ’İşte buyurun siz Başbakansınız, yap...’ Ama bunlarda toplumsal mutabakat gerekiyor, kurumlararası mutabakat gerekiyor. Yani bu işi mutabakatla çözmediğiniz sürece yap demekle bu iş olmuyor" Biz gerilimin olduğu bir Türkiye istemiyoruz, barış içerisinde bunları birlikte çözmenin gereğini ortaya koyuyoruz. Ha yeri gelir onu da yaparız ama dengeler maalesef farklı esaslar üzerine bina ediliyor. Bunun oluşturulması hep birlikte yapmamız gereken bir gerçek vaka bundan kaçamayız.
Ülkemizin bir vizyon kenti olan, imajı olan İstanbul ve İstanbullu ağır ödüyor. Bu göçün durdurulamadığı yerlerde, nasıl ağır bir yükün altında kaldığımızı görüyorsunuz. Şu anda bunun bir numaralı başlıklarından bir tanesi, bizim sosyal yaralarımızdan bir tanesi aynı zamanda, güvenlik noktasında en önemli sorunumuz olan bir terör var. Bu göçün ağır faturası değil mi bu? Kontrol edilemez bir faturası değil midir? Buna hep beraber bizim el koymamız gerekiyor.
İstanbul’a geliyorsun, geldin. Sor bakayım bu kişiye, ne sorulacak? ’Niye geldin? Yerin var mı? İşin var mı? Paran var mı? Niye geliyorsun İstanbul’a?
Bunlar yoksa neden geldin? Onları yerinde, insanca yaşama koşullarını hazırlamak suretiyle bırakmalıyız. İşte bu projenin adı KÖYDES projesidir."

MİLLİYET

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet