Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Şubat 2007, 00:27   #117
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eşbaşkanı Joost Lagendijk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a hitaben açık bir mektup yazdı. AB yetkilisi, mektupta TCK'nın 301'inci maddesinin değiştirilmesini istedi. Sivil toplum kuruluşları da bugün 301'inci maddeyi masaya yatıracak.

Sivil toplum kuruluşları, Türkiye Barolar Birliği'nin çağrısıyla, TCK'nın 301'inci maddesine ilişkin değişiklik önerilerini tartışmak üzere bugün saat 10.00'da bir araya gelecek.

19 sivil toplum kuruluşu, Barolar Birliği'nin genel merkezinde buluşacak. Sivil toplum kuruluşlarının bir bölümünün ortak bir metinle değişiklik teklifini hükümete iletmesi bekleniyor.

Geçen kasım ayında 11 sivil toplum örgütü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ederek 301'inci maddenin değiştirilmesini istemişti.

Başbakan'ın "bir metin üzerinde anlaşın bize iletin değiştirelim" teklifi üzerine sivil toplum örgütleri kendi aralarında toplanmış ancak görüşmelerden bir sonuç çıkmamıştı.

Anlaşmazlık, 'Türklüğün' tanımı üzerinde yoğunlaşmış, TİSK ve Türk-İş 'Türklüğün' tanımının değiştirilmesine karşı çıkmış, DİSK ve Hak-İş bu değişiklik yapılmadan metnin altına imza koymayacağını açıklamıştı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet