Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Şubat 2007, 01:12   #133
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Reçete kontrolleri sırasında bazı eczanelerin aşırı ilaç satımı yaptıklarını belirleyen maliye elemanlarının ihbarıyla, Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri çalışma başlattı. Yapılan araştırmalar sonrasında polis ve maliye ekipleri, ilaçları verdiği belirlenen Konak 853'üncü Sokak'taki Utkanlar Eczanesi'ne operasyon düzenledi.

ÜÇ AYLIK REÇETELERE EL KONULDU

Operasyonda eczane sahibi 58 yaşındaki Nusret Utkanlar, 45 yaşındaki Mehmet Vatansever, 27 yaşındaki Kurtuluş Güller, 24 yaşındaki Cüneyt Herman ve 49 yaşındaki İrfan Yücel gözaltına alındı. Eczanenin son üç ay içinde satış yaptığı reçetelere de el konuldu. Zanlıların sorgulanmaları ve ekiplerin incelemeleri sırasında şebeke elemanlarının, sağlık karnelerini aldıkları memurların reçetelerine yeni ilaç isimlerinin yanı sıra sahte AIDS, panik deprasyon ve epilepsi teşhisleri koyarak ilaç yazdıkları belirlendi. Şebeke elemanlarının ayrıca karneleri kullanılan memurların olayın farkına varmamaları için de sahte doktor kaşeleri kullanarak 9 Eylül ve Ege Üniversitesi Hastaneleri'nden sağlık kurulu raporu alınmış gibi gösterdikleri de ortaya çıktı.

TEHDİT İDDİASI

Bu yöntemle 50 bin YTL haksız kazanç elde ettiği iddia edilen eczane sahibi Nusret Utkanlar ifadesinde, eczanesini Mehmet Vatansever'e kiraladığını, yaptıklarını anladıktan sonra bundan vazgeçmeye çalıştığını ancak İrfan Yücel tarafından tehdit edildiğini ileri sürdü.

Yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Kurtuluş Güller ve Cüneyt Herman vurgunu organize ettikleri iddiasıyla tutuklandı. Eczane sahibi Nusret Utkanlar hakkında ise acil sağlık sorunları nedeniyle tutuklama kararı yerine her gün karakola giderek imza atması kararı verildi.

POLİS UYARDI

Şebeke elemanlarının daha önce de aynı yöntemle haksız kazanç elde edip etmediklerinin araştırıldığını açıklayan polis ekipleri, vatandaşların sağlık karnelerini eczanelerde uzun süre bırakmamalarını ve yardım vaadiyle kendilerinden isteyen kişilere vermemelerini istedi.

Star gazetesi

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet