Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Şubat 2007, 01:15   #138
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Terör örgütü El Kaide'nin Türkiye bağlantısı olarak nitelendirilen bir gruba yönelik operasyon kapsamında, arama yapılan bazı evlerde dinleme cihazlarını tespit eden ve engelleyen dedektörler bulundu.

Gruba yönelik istihbarat çalışmaları sırasında, tanınma riskine karşı emniyete yeni alınan araçlar kullanıldı, eski araçlarla takip yapılmadı.

29 Ocak Pazartesi günü Konya ve 6 ilde eşzamanlı düzenlenen operasyonda yakalananların evlerinde arama yapıldı. Konya'da örgüt üyesi olduğu iddia edilen bazı kişilerin evlerinde polisi bile hayrete düşüren bazı profesyonel cihazlara rastlandı.

Bu cihazlardan biri de, 'böcek' olarak tabir edilen ve dinleme cihazlarının varlığını tespit etmeye yarayan, hatta çalışmasını engelleyen dedektörler.

Otomobillerde de araç takip kitlerinin tespit edilmesinde kullanılan bir başka cihaz ele geçirildi.

Terör örgütü El Kaide'nin Türkiye'deki ''uyuyan yerel hücre'' olarak tabir edilen bağlantısının son derece profesyonel çalıştığına dikkati çeken yetkililer, örgütün metropol kentlerde önemli yerleri hedef alacak saldırılar için hazırlık yaptığını ve bomba yapımıyla ilgili yazılı dokümanların da ele geçirildiğini bildirdi.

Bugün sabah erken saatlerde adliyeye getirilen zanlıları sorgulayan savcılık, 48 kişiden 38'ini tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti, 10 kişiyi serbest bıraktı.

29 Ocak Pazartesi günü terör örgütü El Kaide bağlantılı olduğu öne sürülen bir gruba yönelik düzenlenen operasyonlarda Konya, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Mardin ve Bursa'da 48 kişi gözaltına alınmıştı.

cnntürk

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet