Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Şubat 2007, 03:03   #156
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Türkiye´de, sigara paketlerinin üstündeki uyarıcı yazılar, sigara tüketimini azaltmadı. Sigara tüküticisi fazla etkilenmedi.

Dünyada her yıl, bir milyon civarında gencin sigara içmeye başladığı günümüzde, her ülke sigara tüketimini azaltmak için, tütün mamullerine uygulanan reklam yasağı, kapalı yerlerde sigara içilmesinin yasaklanması, 18 yaşından küçüklere tütün mamulleri satışının yasaklanması, sigara paketlerinin üzerinde sağlık uyarılarının ya da itici resimlerin yer alması gibi çeşitli tedbirler alıyor.

Bu kapsamda Türkiye'de de geçen yılın başından itibaren sigara paketleri üzerine, "Sigara içenler genç yaşta ölür, Sigara içmek damarları tıkar, kalp krizine ve felçlere neden olur, Sigara içmek ölümcül akciğer kanserine neden olur, Hamile iken sigara içmek bebeğe zarar verir, Sigara içmek yüksek derecede bağımlılık yapar, başlamayın, Sigara içmek ağrılı ve yavaş bir ölüme neden olabilir, Sigara içmek kan akışını yavaşlatır ve cinsel iktidarsızlığa neden olur, Sigara içmek spermlere zarar vererek doğurganlığı azaltır" gibi çeşitli sağlık uyarıları yer almaya başladı. Ancak uygulamanın sigara tüketicisini pek fazla etkilemediği ortaya çıktı.

Türkiye'de 2004 yılında 5 milyar 445 milyon paket sigara tüketimi gerçekleşirken, 2005 yılında bu rakam bir önceki yıla oranla yüzde 2,02 oranında azalarak 5 milyar 335 milyon paket oldu.

Uygulamanın başladığı 2006 yılında ise sigara tüketimi önceki yıla oranla yaklaşık yüzde 0.7 oranında artarak 5 milyar 395 milyon pakete çıktı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet