Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Şubat 2007, 12:38   #162
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




"Parlamento saltanat kurumu değil, sayın Arınç da sultan değil"!
CHP, Arınç'ı istifaya çağırdı...
CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, TBMM Başkanı Bülent Arınç’ı istifaya çağırarak, “Parlamento saltanat kurumu değil, sayın Arınç da sultan değil. Meclis başkanlığı Cumhurbaşkanı ile YÖK ile polemiğe girerek siyasi tartışmalarda taraf olunacak, cumhurbaşkanlığına ya da siyasi parti genel başkanlığına geçiş için atlama taşı olarak kullanılabilecek bir makam değil" dedi.


Kesimoğlu, “TBMM yönetiminin personele yönelik baskı" yaptığı iddialarına ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Aynı zamanda Meclis’te görev yapan Mülkiyeliler Birliği Başkanı Ali Çolak hakkında TBMM yönetimi tarafından idari soruşturma açıldığını, ardından görev yerinin değiştirildiğini ifade eden Kesimoğlu, Ankara 9. İdare Mahkemesi’nin bu işlemlerle ilgili yürütmeyi durdurma kararını TBMM yönetiminin uygulamadığını, Danıştay ve Yargıtay içtihatlarına karşın 30 Aralık 2006 tarihinde Çolak’ın görev yerinin yine değiştirildiğini savundu.

ARINÇ, SULTAN DEĞİL

Çolak’ın yerine TBMM Araştırma Merkezi Müdürlüğü’ne Said-i Nursi’yi öven yazılar yazan Ahmet Yıldız’ın getirildiğini söyleyen Kesimoğlu, “Said-i Nursi’ye övgü sıralarsanız eli öpülesice, cumhuriyeti savunursanız eli kırılasıca olursunuz. Parlamento saltanat kurumu değil, sayın Arınç da sultan değil. Parlamento Türkiye Cumhuriyeti’nin kurumu. Sayın Arınç’ın kendisi de Türkiye Cumhuriyeti niteliklerine uygun davranmak zorunda. Parlamento çalışanlarının geleceği bir kişinin iki dudağı arasındadır. Ali Çolak, Arınç’ın memuru değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin memurudur" şeklinde tepki gösterdi.

İSTİFA ET

Kesimoğlu, Arınç’a istifa çağrısında bulunarak, “Meclis Başkanlığı, devletle milletle inatlaşmak, onun Anayasa Mahkemesi, YÖK gibi anayasal kurumlarıyla, Cumhurbaşkanıyla, siyasal parti genel başkanlarıyla, sivil toplum örgütleriyle polemiğe girerek günlük siyasal tartışmalarda taraf olunacak, cumhurbaşkanlığına ya da siyasal parti genel Başkanlığı’na geçiş için atlama taşı olarak kullanılacak bir makam değildir. Siyaset yapmak istiyorsanız AKP’nin Meclis’ten sorumla bakanlığına dönüştürdüğünüz TBMM Başkanlığı’nı daha fazla yıpratmadan, tarafsızlığını yitirmiş bir başkan olarak derhal istifa ederek, gerçek yeriniz olan partinizin saflarına dönün" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet