Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Şubat 2007, 23:44   #192
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




CHP İstanbul Milletvekili Bülent Tanla'nın İstanbul ve Ankara'da yaptığı araştırmaya göre, seçmenlerin sadece yüzde 15'i seçmen bilgilerini güncellerken, yüzde 55 oranında seçmenin muhtarlara asılan seçmen listeleri ile ilgili haberi bulunmuyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Tanla, araştırması ile ilgili olarak ANKA'ya yaptığı açıklamada, muhtarlara gönderilen seçmen listelerine ilginin son derece düşük olduğunu belirterek, "Dolayısıyla 4 Kasım 2007 seçimlerinde seçmen listelerinin tam ve eksiksiz olabilmesi, demokrasinin, halkın tam katılımının eksiksiz biçimde gerçekleşmesi için halkın bilgisi ve ilgisinin en yüksek düzeyde olması gerekir. Halkın seçmen olabilmek için kendi bilgilerine sahip olabilmesinin tek yolu hükümetin medya aracılığıyla bilgilendirmesi" dedi.

TELEVİZYONLARDAN DUYURULMALI

Tanla, bu bilgilendirmenin kampanya şekline dönüştürülerek, TRT ve özel televizyonlardan yapılması, bilboardlardan da yararlanılması gerektiğini söyledi. Tanla, gerekirse Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçmen bilgilerinin askıda kalma süresinin 1 Mart'tan sonraki tarihe uzatılmasının da yararlı olacağını belirtti.

TANLA: SORUMLU HÜKÜMET

Tanla, "Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle gündeme gelen eksik temsil ve TBMM'nin halkı temsil edip etmediği gibi konuların gelecek yıllarda tekrar yaşanmaması için hükümeti ve yetkili kurulları göreve davet ediyorum. Bu gerçek karşısında eldeki imkanları kullanmamak ve halkı bilgilendirmemek, demokrasi dışı ve cumhuriyet karşıtı davranış anlamına gelecektir. Egemenliğin kayıtsız şartsız halkta olabilmesi, halkın tam katılımının sağlanması için önce halkın bilgilendirilmesi gerekir. Halkın yüzde 55'inin bu konuda bilgisinin olmamasının sorumlusu hükümettir" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet