Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Şubat 2007, 23:44   #193
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




ABD Büyükelçisi Ross Wilson MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. Bahçeli görüşmede PKK terörünü gündeme getirerek: "terör koordinatörlere havale edilemez" dedi..

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye görüştü. Görüşmede, Wilson milliyetçilik konusunda Bahçeli'nin düşüncelerini sordu. Bahçeli, PKK nedeniyle Türk kamuoyunda ABD'ye güvenin sarsıldığını belirtti. MHP Genel Merkezi'ndeki görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Wilson'un talebiyle gerçekleşen görüşmede, ABD Büyükelçisi'nin Bahçeli'ye son günlerin tartışma konusu olan "milliyetçilik-ırkçılık" konusunu sorduğu öğrenildi. Bahçeli partisinin bu konudaki görüşlerini anlatırken, Türk Milliyetçiliği'nin ırk esasına dayanmadığını, parti olarak vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkesi Türk kabul ettiklerini söyledi. MHP Genel SekreteriCihan Paçacı ve Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural'ın da katıldığı görüşmede Kuzey Irak ve PKK terörü de konuşuldu.

Bahçeli, terörün bir türlü önlenememesi konusunda rahatsızlıklarını dile getirerek, Türk kamuoyunun ABD'nin terörün ortadan kaldırılması konusundaki tavrına güveninin kalmadığını ifade etti. Bahçeli, ABD'nin "stratejik ortak" olarak Türkiye'nin beklentilerini karşılamadığını söyledi. Görüşmede ayrıca, PKK ile mücadele koordinatörlüğü gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre Bahçeli, "Bu konu, önemli ve koordinatörlere havale edilmemesi gereken bir konudur" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet