Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Şubat 2007, 19:46   #207
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Meclis'te Gelir Vergisi Kanun Tasarısı görüşülürken CHP'li vekillerin El Kadı soruları Unakıtan'ı bakın nasıl kızdırdı..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülürken, CHP'li milletvekilleri Maliye Bakanlığında yürütülen usulsüz sorgulama soruşturmasına ilişkin eleştirilerde bulundu.

CHP Trabzon Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, ''çete'' kavramı ile Maliyenin yan yana getirilmesinden büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Suçluları, cezalandırmanın yargının işi olacağını ifade eden Hamzaçebi, ''Olayın başında 'maliye çetesi' diye açıklama yapılmasını kabul edemiyorum. Sayın Bakanın desteği olmaksızın böyle bir açıklamanın kamuoyunda yer alması düşünülemez. Maliye Bakanlığının tarihinde suçlunun, soruşturmanın başında belirlendiği ve hükmün verildiği başka bir soruşturma var mıdır?'' diye konuştu.

Maliye Bakanlığı tarihinde olmamış olan şeylerin, Unakıtan'ın döneminde yaşandığını öne süren Hamzaçebi, ''Maliye Bakanlığındaki kötü şeyler de sizin eseriniz. Sizin yönetim tarzında bir problem var. Yasin El Kadı soruşturmasının hesabını sorucam derseniz, tarih bunun hesabını bir gün size sorar.''

UNAKITAN, ELEŞTİRİLERİ YANITLADI

Eleştirilere yanıt veren Unakıtan, Maliye Bakanlığında veya herhangi bir kuruluşta her zaman için kanun ve mevzuata aykırı davranışlar olabileceğini ifade etti.

Unakıtan, ''Yani bir takım mevzuata aykırı hareketler yapılmışsa, bunlar da tespit edilmişse; bakan olarak 'soruşturmayın mı' diyelim, 'bakmayın mı' diyelim, 'örtbas edin mi' diyelim. Neyse ortaya çıksın'' diye konuştu.

ELİM DE HER TARAFIM DA TEMİZ

Bazı milletvekillerinin, ''Sayın bakan, bunu temiz eller için yapıyor, kendi eli temiz mi?'' diye sorduklarını anlatan Unakıtan, ''Benim elim temiz Elhamdülillah... Elim de her tarafım da temiz'' dedi.

KADI HADİSESİNDEN DOLAYI ÖÇ MÜ ALIYORSUNUZ?

Unakıtan, soruşturmayla ilgili yazılı açıklama yaptıklarını, bittikten sonra da içeriğini kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti. ''Siz, soruşturma yapıyorsunuz ama ne yapacağınızı bilmiyorsunuz?'' denildiği ifade eden Unakıtan, soruşturmanın, Maliye Teftiş Kurulundaki müfettişler tarafından yapıldığını kaydetti. ''Benim onlara karışacak halim yok'' diyen Unakıtan, şöyle konuştu:
''Kadı hadisesinden dolayı, acaba öç almak için mi yaptırıyorsunuz? Bunu nasıl düşünebilirsiniz? Ben, niye öç almak için yaptırayım. Sonra Yasin El Kadı'ya ne yapılmış ki? Ben onun nesiyim" diye sordu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet