Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Şubat 2007, 19:49   #214
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




KANSERLİ çocuklara dikkat çekmek amacıyla Almanya'nın Leipzig kentinden beraberindeki ekiple birlikte yola çıkan 45 yaşındaki Robby Clamens, 29 ülkeyi kapsayan 23 bin kilometrelik koşusuna Afyonkarahisar'dan devam etti. Kentte sevgi gösterisiyle karşılanan Alman Clamens, soğuk havaya rağmen koşusunu hediye edilen Türk Bayrağı ile sürdürdü.

Kanserli çocuklara destek olan Alman sporcu Robby Clamens, ‘Olağanüstü Dünya Koşusu’ adı altındaki etkinliğine ekibiyle birlikte Almanya'nın Leipzig kentinde 3 Ocak 2007'de başladı. Koşusuna buradan başlayan Robby Clamens, Bulgaristan, Edirne, İstanbul, İznik, Bilecik, Eskişehir ve Kütahya'yı geçtikten sonra Afyonkarahisar'a uğradı.
Şehir içi geçişlerini araçla sağlayayarak sürdürdüğü koşusunu 298 günde tamamlamayı planlayan Alman sporcu, Afyonkarahisar'da Vali Vekili Nevzat Sinan ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından çiçek ve Türk Bayrakları ile karşılandı. Milli Birlik Caddesi'nden kendisin hediye edilen Türk Bayrağı ile yaklaşık 600 metre koşarak valilik önüne gelen Robby Clamens’e, Afyonkarahisarlılar büyük ilgi gösterdi.

Robby Clamens’in davranışının dünyaya örnek teşkil etmesi gerektiğini söyleyen Vali Vekili Sinan, “Biz de tüm Afyonkarahisarlılar olarak sizinle birlikte koşuyoruz. Gönlümüz sizinle birlikte” dedi. Alman sporcuya Atatürk plaketi hediye eden Sinan, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türk Bayrağı ile koşusunu sürdüren Clamens, gazetecilerin sorularını tercüman aracılığıyla yanıtladı. Türkiye’de gördüğü ilgiden memnun kaldığını belirten Alman sporcu, “Günde yaklaşık 80 kilometre koşuyorum. Hava soğuk, ancak insanların ilgisi beni içten ısıtıyor. Lösemili çocuklar ve ailelerine destek olmak da koşumun amaçları arasında yer alıyor. Herkesi aynı şekilde duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Clamens, Akşehir, Konya, Mersin ve Hatay üzerinden Suriye'ye geçmek üzere kentten ayrıldı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet