Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Şubat 2007, 20:00   #239
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Türkiye yine kurak bir dönem yaşıyor. Batıda yağış olacak, ancak ülkenin iç ve doğusunda yağış çok zayıf, sıcaklıklar ise normallerin 5-6 derece üzerinde. Batıda günlük sıcaklık rekorları kırılabilir.

İstanbul ve Bursa’da lodosun hafif esmesi hissedilen sıcaklığında yüksek olmasına neden oluyor. Sıcaklık 15 derecenin üzerinde, bu iki gün güneşli, zaman zaman ise bulutlu bir hava görülecek. Pazar akşamı yağmur geçişi var. Ankara’da rüzgar zayıf, üç gün daha kente parçalı bulutlu ve sisli bir hava hakim. İzmir’de bugün hafif, Pazar günü ise sağanak yağmur bekleniyor. Adana açık, bugün İstanbul 15, Ankara 7, İzmir ve Bursa 14, Adana 17 derece.

Marmara Bölgesi’nde lodos orta kuvvetli esiyor, sıcaklık şubat ayı normallerinin oldukça üzerinde. Bölge genelinde güneşin yanısıra, beyaz bulutlarda görülüyor. Çanakkale’de çisenti olabilir. Bölgenin güneyinde Pazar günü yağış bekleniyor. Edirne 15, Çanakkale 14, Kocaeli 17 derece.

İç Anadolu’da rüzgar zayıf, bu nedenle sis oluşurken, bulutun az olması, gecelerin çok soğuk geçmesine ve kuvvetli buzlanmaya neden oluyor. Bugün Konya 1, Sivas 2, Eskişehir 4 derece.

Ege Bölgesi bulutlu, Muğla-Aydın arasında yağmur görülüyor. Cumartesi günü yağışsız geçtikten sonra, Pazar günü bölge yine sağanak yağışın etkisine girecek. Bugün Denizli 12, Bodrum 15, Kütahya 7 derece.

Akdeniz ve Güneydoğu’da hava parçalı bulutlu, Antalya’nın batı kesimlerinde hafif yağış görülebilir, yarın sabah Hatay-Gazintep çevrelerinde de hafif yağmur geçişleri olacak. Sıcaklıklar ise mevsim normallerinin üzerinde. Antalya 15, Diyarbakır 10 derece.

Doğu Anadolu’da uzun bir süre daha önemli bir yağış yok. Hava açık ve rüzgar zayıf olduğundan sis ve geceleri don oluşuyor, dışarıda uzun süre kalınmamalı. Gece sıcaklık Erzurum’da -18 dereceye iniyor. Bugün Erzurum 0, Malatya 7, Van 4 derece olacak.

Karadeniz Bölgesi’nde yağışlar kesildi, sıcaklık bu bölgede de 15 dereceye doğru çıkıyor. Ancak iç kesimlerde rüzgarın zayıf olması sabahları yoğun sis oluşturuyor. Trabzon ve Zonguldak 13, Samsun 14 derece.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet