Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Şubat 2007, 20:09   #257
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın olası cumhurbaşkanlığına ilişkin yeni bir tartışma başlattı.

Baykal, "Pekçok konuda TSK ile ayrı düşen Erdoğan, Başkomutan olamaz" görüşünü dile getirdi. Baykal, dünkü MYK görüşmelerinde, ’Başbakan Erdoğan Neden Cumhurbaşkanı Olamaz’ başlığıyla yaptığı konuşmayı anımsattı. Baykal MYK üyelerine, "Anayasamıza göre Cumhurbaşkanlık makamında oturan kişi aynı zamanda başkomutanlık görevini de üstlenmez mi?" diye sordu. Baykal, şunları söyledi:

Başbakan terör konusundaki tavrıyla, alt-üst kimlik tartışmasıyla ve Kıbrıs konusundaki yaklaşımla TSK’dan ayrı bir noktada olduğunu göstermiştir. Üstelik bayraklı afişler de ortaya koymuştur ki Başbakan, ayına yıldızına ülkenin bir coğrafyasında kurban oluyor, bir başkasında değil. Bunlar ortadayken Başbakan Başkomutan olamaz. TSK ile uyumsuz birinin başkomutanlık yetkisini de kuşanan cumhurbaşkanlığına oturması engellenmelidir. Kamuoyuna cumhurbaşkanlığı seçiminin başkomutanlık boyutunu da anlatmalıyız.

BİLGİSİ VAR

MİT Müsteşarı Emre Taner, ulus devlet ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başbakana bağlı bir memurudur. İnancım, müsteşarın konuşmasıyla ilgili olarak Başbakan’ın bilgisi olduğu yönünde. Oysa ki "Ulus devletin modası geçti" diye diye Türkiye’nin içinden bir ulus devlet çıkarmaya çalışanların tuzağına düşmemeliyiz.



Okan KONURALP/ HÜRRİYET

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet