Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Şubat 2007, 20:09   #258
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Düşen uçakta bulunan Mehmet Dilki, üç yıl önce aralıklarla gittiği Irak'tan dönmüş, memleketinde Tarım İl Müdürlüğü'nün verdiği koyunları yetiştiriyordu. Ama şartları yerine getiremeyince koyunları alındı, Irak'a dönmek zorunda kaldı

ABD'nin Irak operasyonunun ardından ülkenin yeniden inşasına Türk firmalarının da katılmasıyla Adana'dan bu ülkeye giden işçilerin yaşadığı trajedilere bir de uçak faciası eklendi. Kazanın ardından hayatını kaybedenlerin evleri yasa büründü. O evlerden de ekmek parası için Irak'a gidenlerin dramatik öyküsü çıktı...

Evler yasa büründü
Uçakta bulunan işçilerden Mehmet Dilki, geçim kaygısıyla aralıklı olarak üç yıl önce de Irak'ta kepçe operatörü olarak çalıştı; geçen yıl memleketine döndü. Dilki, köylüleri alternatif üretime yönlendirmek ve gelir temin etmelerini sağlamak amacıyla çalışma başlatan Tarım İl Müdürlüğü'ne başvurdu. Dilki'ye 11 koyun verildi. Ancak, Dilki ailesi hayvanların bakım koşullarını yerine getiremedi ve koyunları geri vermek zorunda kaldı.

Ekonomik olarak sıkıntıya düşen Dilki, Muğla'nın Milas ilçesine giderek çalışmaya başladı, bu arada da şirket yetkilileriyle bağlantı kurarak yeniden Irak'a gitmeye karar verdiğini bildirdi. Dilki olumlu yanıt alınca Adana'ya dönerek önceki gün Irak'a giden Antonov-26 tipi uçakla ölüme uçtu.

İncirlik Hava Üssü'nden emekli olan Aziz Gelinci de (56) Kulak İnşaat'ın Yumurtalık'taki BTC Petrol Boru Hattı'yla ilgili yaptığı binalarda saha amiri olarak çalışıyordu. Annesi ve eşi kanser olan tedavileri sırasında ekonomik sıkıntı yaşayan Gelinci, Kulak İnşaat'ın teklifinin ardından "Bağdat'a gidip inşaat alanını göreyim, hoşuma giderse çalışırım" diyerek ilk kez Irak'a gitti.

İki çocuk babası oto elektrikçisi Hamdi Şahin'in (35), Irak'taki ABD'lilerin Anaconda Üssü'nde çalışan kardeşi Özkan Şahin (30) uçağın düştüğünü gördü. Uçağın düştüğünü görünce yengesi Sabiha Şahin'i telefonla arayan Özkan, "Ağabeyim bugün Irak'a gelen uçakta mıydı?" diye sordu, olumlu yanıt alınca enkaz alanına gitti. Özkan bir süre sonra "Enkazda ağabeyimin cesedini buldum. Yarın cenazesiyle geliyorum" dedi.

Hataylı maden mühendisi Nail Karaca'nın (32) yakınları da saatlerce televizyon başında bekleyerek kazada yaralı kurtulan kişinin o olması için dua etti. Karaca'nın ayrıca Çukurova Üniversitesi Meslek Yüksekokulu harita bölümünü de bitirdiği öğrenildi. Eşi Nihal Karaca'nın da güzellik uzmanı olarak çalıştığı belirtildi.

Kazanın simgesi oldular
Makine Mühendisi Serkan Geyik (29) ile eşi Olcay Geyik (23), kazada yaşamlarını yitirenlerin simgesi oldu. Altı ay önce düğünleri yapılan ve bayram izinine gelen genç çiftin havaalanında uçağa binmeden birkaç dakika önce çekilen neşe içindeki görüntüleri yürek burktu. Anne Hayriye Geyik, oğlunun ölümünü rüyasında gördüğünü, uyanınca cep telefonuyla oğlunu aramaya fırsat kalmadan acı haberi öğrendiğini belirtti ve "Gördüğüm rüya başıma geldi" diyerek gözyaşı döktü.

DSİ'den emekli Nadir Tansu Alpaydın'ın (46), lise ve ilköğretim okulunda okuyan çocukları Mehmet (19), Mert (16) ve Doğukan (7) için geçen hafta Kulak İnşaat'ta işe başladığı ve Irak'a ilk kez gittiği öğrenildi.



MİLLİYET

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet