Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Şubat 2007, 23:01   #290
Çevrimiçi
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Hükümet, Emniyet teşkilatında değişiklikler için düğmeye bastı. İlk etapta Emniyet Genel Müdürü ve üç büyük ilin emniyet müdürleri değiştirilecek. ‘İmaj’ operasyonu kapsamında Cerrah açığa alınacak

Hükümet, Emniyet teşkilatında değişiklikler için düğmeye bastı. İlk etapta Emniyet Genel Müdürü ve üç büyük ilin emniyet müdürleri değiştirilecek. ‘İmaj’ operasyonu kapsamında Cerrah açığa alınacak

Hrant Dink cinayetinin ardından ortaya çıkan istihbarat skandalı, tetikçi Samast’ın “poster” görüntüleri, muhalefet partilerinin baskıları ve medyada yer alan haberlerle, eleştiri oklarının hedefi haline gelen Emniyet teşkilatı, önemli değişikliklerle imaj yenilemeye hazırlanıyor. Radikal görev değişiklikleri için harekete geçen AKP hükümeti, Emniyet Genel Müdürlüğü görevini vekaleten yürüten Necati Altıntaş ile İstanbul, Ankara ve İzmir Emniyet Müdürleri’ni değiştirme kararı aldı.

VALİ KÖKSAL GELİYOR

“Trabzon’dan gelen ihbarı üstlerime iletmedim” diyen İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ile Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay’ın görevden alınması, suların durulmasına yetmedi. Kamuoyu baskısı karşısında zor durumda kalan hükümetin, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner’in yaş haddinden emekli olmasının ardından vekaleten getirilen Altıntaş’ın yerine, İzmir Valisi Oğuz Kaan Köksal’ı getirme kararı aldığı öğrenildi.

GÜLER YERİNDE KALACAK

Aydıner’in emekliliğinin ardından İstanbul Valisi Muammer Güler, Konya Valisi Atilla Osmançelebi ve Aydın Valisi Mustafa Malay’ın da isimleri gündeme gelmişti. Sızan bilgiler arasında, Muammer Güler’in görevinde kalacağı bilgisi de yer alıyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir Emniyet Müdürlerinin görev yerlerinin de değiştirileceği ifade ediliyor. İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın, Ankara Emniyet Müdürlüğü görevine; Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz’ın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine; İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın da soruşturma sürecinde açığa alınacağı belirtiliyor. Çapkın’dan boşalacak İzmir Emniyet Müdürlüğü görevine ise Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan’ın getirileceği konuşuluyor. En geç bu ay içinde gerçekleştirilmesi beklenen değişikliklerin, üç büyük ille sınırlı kalmayacağı da sızan bilgiler arasında.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet