Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Şubat 2007, 23:03   #295
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Türk çocuklarına AB ülkelerini ve kültürünü tanıtmak amacıyla hazırlanan ''Lokum'la Avrupa'ya'' kukla tiyatrosunun galası, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı, Büyükelçi Marc Pierini'nin de katılımıyla yapıldı.
İstanbul'daki AB Bilgi Merkezi'nde gerçekleştirilen gala öncesinde konuşan Pierini, ''Lokum'un çocukları bir yolculuğa çıkaracağını, bu yolculuğun Türkiye'den AB'ye uzandığını'' dile getirdi. Pierini, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Biz AB olarak 27 üye ülkeyi kapsıyoruz, ama birbirinden çok farklı ülkeler var AB içinde. O sebepten dolayı değişik yemeklerimiz var, geleneklerimiz farklı, politikacılarımız farklı, ama kendimizi bu çeşitliliğin içinde bir bütün olarak görmek istiyoruz. AB olarak biz tek bir birlik olsak bile birbirimizden çok farklıyız, ama birlikte çalışıyoruz. Aynı konu Türkiye-AB ilişkileri için de söz konusu. Birbirimizden farklıyız ama aynı hedef doğrultusunda çalışıyoruz. Ortak hedefimiz de Türkiye'nin AB'ye katılma yönünde ilerlemesi. Umarım 'Lokum' sayesinde birazcık olsun AB'yi görme şansına sahip olursunuz.'' Konuşmasından sonra Pierini, oyunu izlemek için gelen çocuklarla birlikte üzerinde ''Lokum'' sembolü bulunan pastayı kesti ve onlarla birlikte oyunu izledi.
AB Bilgi Merkezi Direktörü Aybige Tanrıöver de gazetecilere yaptığı açıklamada AB Türkiye Delegasyonu'nun İletişim ve Bilgilendirme Projesi'ni yürüttüklerini dile getirerek, bu proje kapsamında 7-11 yaş grubuna AB'nin kültürel çeşitliliğini anlatmak amacıyla akademisyen ve pedagogların çalışmaları sonucunda ''Lokum''un ortaya çıkarıldığını belirtti.
''Lokum''un bilinen, sevimli ve herkesin hoşuna gidebilecek bir sembol olduğunu düşündüklerini anlatan Tanrıöver, bu kukla tiyatrosu gösterisinin ayda bir AB Bilgi Merkezi'nde sergileneceğini söyledi.
''Lokum'' Kukla Tiyatrosu'nun yazarı Sibel Sonmaz da AB'yi çocukların gözünde somutlaştırmak için ''Lokum''un en doğru maskot olacağını düşündüklerini ifade ederek, bu konuda önce çocuklar için kitap yazdıklarını, daha sonra oyunlaştırdıklarını anlattı.

OYUN
Yaklaşık 35 dakika süren kukla tiyatrosu, hem öykü anlatan hem de çocuklara oyun boyunca rehberlik eden ''Lokum''un, Boğaz Kıyısında ''Katibim'' şarkısını söylemesi ile başlıyor.
Bu güler yüzlü maskot bir anda kendisini Tuna nehrinden İrlanda ormanlarına uzanan bir Avrupa yolculuğunda buluyor.
''Lokum'', bu yolculuğun her durağında ülkeyi temsil eden bir kuklayla ve çözmesi gereken bir bilmeceyle karşılaşıyor.

DHA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet