Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Şubat 2007, 23:16   #332
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Mortgage Tasarısı'nın Meclis gündemine gelmesiyle, bankalar konut faizlerinde indirime başladı


Mortgage Yasa Tasarısı'nın Meclis gündemine gelmesi, piyasalardaki iyimser hava ve bono faizlerinin yüzde 18'lere gerilemesi ile birleşince bankalar arasında faiz yarışı yeniden hızlandı. Yapı Kredi ve Anadolubank'ın ardından dün de İş Bankası konut kredisi faiz oranlarını aylık yüzde 1.64'ten yüzde 1.54'e çekti. Diğer bankaların da konut kredisi faiz oranlarını aşağı çekmesi bekleniyor.

ORANLAR 1.50'YE İNDİ

Anadolubank da YTL cinsinden tüm vadelerdeki taşıt ve konut kredisi faiz oranlarında indirime gitti. Anadolubank'ın taşıt kredilerinde YTL olarak tüm vadelerde 1.79 olan faiz oranı 0,12 puan indirilerek 1.67 oldu. Daha önce 3-60 ay için 1.57 olarak uygulanan Anadolubank'ın YTL cinsinden konut kredisi faiz oranı ise 3-60 ay için 1,50'ye çekildi. İş Bankası da dün yaptığı yazılı açıklama ile 120 aya kadar vadeli konut kredisinin faiz oranını aylık yüzde 1,65'ten yüzde 1.55'e çekti. Banka 'Maksimum Ev Paketi' faiz oranını da 120 aya kadar vadede aylık yüzde 1,64'ten 1.54'e indirdi.

PİYASALAR DAHA STABİL

Faiz indirimine ilişkin AKŞAM'a konuşan Anadolubank Bireysel Pazarlama ve Hazine Bölüm Müdürü Sarp Akkartal, 'İki haftadan beri piyasalarda iyimserlik havası var. Bono faizleri aşağı geldi. Piyasalar daha stabil bir ortama gidiyor gibi görünüyor. Piyasalardaki düzelmeye paralel olarak biz de oranlarımızı indirdik. Zaten 'en uygun faiz oranlı banka olma' iddiasını korumak istiyorduk' dedi.

(AKŞAM)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet