Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Şubat 2007, 23:58   #353
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Ceza Kanunu'nun 301'inci maddesinin kesinlikle kaldırılmaması gerektiğini söyledi. Erdoğan, ''Her müracaatta savcının dava açmasını ortadan kaldıracak bir çalışma yapıyoruz'' dedi.

Türkmenistan dönüşü Ankara Esenboğa Havalimanı'nda bir açıklama yapan Başbakan Erdoğan, maddedeki değişiklikle ilgili çalışmaları olgunlaştırıp ardından adım atacaklarını belirtti.

301'inci maddede değişiklikle ilgili şu ana kadar tek bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] geldiğini belirten Erdoğan, bu öneri dışında kendilerinin de çalışmaları olduğunu söyledi.

Erdoğan, ''Ama, bu bir haftada mı olur, bir ayda mı olur, onu çalışmanın süresine göre belirleyeceğiz'' dedi.

Başbakan, sivil toplum kuruluşlarından beklenen değişiklik teklifi gelmezse önümüzdeki hafta son çalışmaları değerlendirip, yapılacak değişikliği konuşacaklarını söyledi.

Avukat Kemal Kerinçsiz'e eleştiri

Türkmenistan ziyareti sırasında uçakta gazetecilerin soruları yanıtlayan Başbakan, CHP'nin, 'vatandaşlık bağı ile bağlı olan Türktür' hükmüne, Atatürk'ün talebi olduğu gerekçesiyle karşı çıktığını söyledi.

Başbakan, "Burada 'Türk' kelimesi kalsın ama 'Türklük' ifadesi için Anayasa'nın 66'ncı maddesine atıfta bulunulabilir. Bu anlayışı 301'in gerekçesine koyalım diyoruz" dedi.

Erdoğan, avukat Kemal Kerinçsiz'i kastederek, "Bir zat var; şöhret olmak için her şeye dava açıyor. İsabetli yollardan biri değil. Bunu önlemek için ne yapılabilir, arkadaşlarla çalışıyoruz" dedi.

Son dönemde bazı yazarlara karşı açılan ve Türkiye'yi dünya karşısında zor duruma düşüren 301'inci madde davalarından bir bölümünün altında Kemal Kerinçsiz'in imzası bulunuyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet