Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Şubat 2007, 23:59   #357
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Göreve geldiği günden beri yaptığı açıklamalarla toplumu geren TBMM Başkanı Bülent Arıç, Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştıkçe tarafsızlığını yitiren konuşmalar yapıyor

MECLİS Başkanı Bülent Arınç, yetkinin Meclis'te olduğunu unutup Köşk tarifi yaptı: "Yeni Cumhurbaşkanı içeriden olacak, milletvekili olacak, AKP'den olacak."

Kanal 7'ye konuk olan Meclis Başkanı Arınç, adaylar arasında kendi adının geçmesini "Birileri yakıştırıyor olabilir, bundan kimse şikayetçi olmaz" diye yorumladı.

ARINÇ'ın sözlerine Deniz Baykal'dan tepki geldi. Baykal, Arınç'ın Cumhurbaşkanı'nın AKP'den çıkacağına ilişkin sözleri üzerine; "Bu Meclis'e müdahaledir. Yani Sayın Arınç, 'hakiki koç olacak'diyor. Hem de bunu Meclis Başkanı olarak söylüyor. Üstüne üstlük bir de Cumhurbaşkanı'na laf söylüyor. Bunlar şık şeyler değil" dedi.

Göreve geldiği günden beri yaptığı açıklamalarla toplumu geren TBMM Başkanı Bülent Arıç, Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştıkçe tarafsızlığını yitiren konuşmalar yapıyor. Meclisteki oylamalarda kürsüde olduğu için oy hakkı bile olmayan Arınç, yetkinin Meclis'te olduğunu unutup Köşk tarifi yaptı.

İstemem yan cebime koy

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı için AKP'nin dışardan bir isme kesinlikle kapalı olduğunu söyledi ve "İçerden olacak, milletvekili olacak ve AKP'den olacak" dedi.

Kanal 7'ye konuk olan Meclis Başkanı Arınç, adaylar arasında kendi adının geçmesini "Birileri yakıştırıyor olabilir, bundan kimse şikayetçi olmaz" diye yorumladı. "Ama, biz çoluk çocuk değiliz" diyen Arınç, konunun önemini vurgularken "Potansiyel aday olarak gösterilenlerden birisi bensem benim söylediğim her söz buna yorumlanabilir. Bu da yakışıksız olur" dedi.

AKP'nin Cumhurbaşkanı seçecek çoğunluğunu elinde bulundurduğunu kaydeden Arınç, "AKP varken, 354 milletvekili varken, hiçbir AKP'li milletvekili 'dışardan birini seçelim'diye düşünmez. İçerden olacak, milletvekili olacak ve AKP'den olacak. Onların da böyle düşüneceğine eminim" diye konuştu.
Arınç, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile birlikte aday belirlemesinin "totaliter bir yöntem" olacağını söyledi. Buna "Troyka" deneceğini belirten Arınç şunları söyledi:

"354 milletvekili olan bir grup var. Milletvekilleri var. 'Bunlar bir tarafa üç kişi karar verecek'derseniz, onu önce ben reddederim. Böyle bir şey olmaz. Bu, partiye saygısızlık olur." Cumhurbaşkanının yetkileriyle ilgili değerlendirmede bulunan Arınç, "Yedi yıl içinde çok büyük yetkiler kullanılıyor.

Olağanüstü, süpermen gibi. Yargıya ayrı, yasamaya ayrı, yürütmeye ayrı yetkileri var. Peki sorumluluk var mı? Sıfır sorumluluk. Bunların hepsini yapabilir ama sorumsuzluğu var" dedi.
Baykal'dan tepki

Arınç'ın sözlerine Deniz Baykal'dan tepki geldi. Baykal, Arınç'ın Cumhurbaşkanı'nın AKP'den çıkacağına ilişkin sözleri üzerine; "Yani Sayın Arınç, 'hakiki koç olacak'diyor. Hem de bunu Meclis Başkanı olarak söylüyor. Üstüne üstlük bir de Cumhurbaşkanı'na laf söylüyor. Bunlar şık şeyler değil" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet