Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Şubat 2007, 20:36   #1
Çevrimiçi
NucLeaR
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hosting Seçimini Nasıl Yapmalıyım ??




Kuracağınız web sitesinin gereksinimlerini belirleyip, bu iş için ayırmayı düşündüğünüz bütçeye karar verdikten sonra sıra en sitenizin geleceğini belirleyecek olan hosting seçimine gelir.

Bu kimileri için önemlidir. Neden ??

*** İleriye dönük, getirisi yüksek profesyonel bir çalışma arzuluyorsanız, hostinginizin sağlam olması gerekmektedir. Sitelerinizin kapanmaması, siz ve sayfanızı ziyaret eden kişilerin erişimlerinde bir sorun oluşmaması gerekmektedir. ( İnternet reklam programları aracılığıyla para kazanan bir birey için hayati önem taşıyan bir durum ), Arama motorları sitelerinizi kapalı görmemelidir ( Arama motorlarından bağımsız çalışan bir site sahibi yok diyebiliriz. Tabi MyNet sizinse o ayrı ) ki ziyaretci potansiyelinizde bir azalma olmasın. ( Mesela Google amca sitenizi kapalı görmesin hiç acımaz )
Bunlar en önemli denilebilecek durumlardır.

Peki bu kimler için önemsizdir ??

*** Bu işle hobi amaçlı uğraşan, birilerine birşey kanıtlamaya çalışan , bazen birilerine sırf inat olsun, bazende "içimde patlamasın bende yapayım" diyen kişi(ler) için önemsizdir.Bu kişiler 5-10 YTL'ye sağlanan hizmetlere balıklama atlamaktadır. ( Zaten ömrü en fazla 1-2 ay bu kişi(ler)'in )

Peki firma seçiminde yanlış yapmamamız için acaba nelere dikkat etmemiz gerekir ??

1) Seçtiğiniz firmalar hakkında araştırma yapın

- Size uygun hosting paketi sunan firmaları belirledikten sonra, o firmalar hakkında yazılmış yorumları, yapılmış değerlendirmeleri okuyun. Google'da ve webmasterların yoğun olarak ziyaret ettiği forumlarda arama yaparak çeşitli yorumlara ulaşmaya çalışın.
Her okuduğunuza inanmayın. Bazı yorumlar firma tarafından veya rakipleri tarafından yazılmış olabilir. Bunu da göz önünce bulundurun.

2) Firmanın referanslarına bakın

- Firmanın web sitesindeki referanslara göz atın. Yeterli sayıdalar mı? Önemli referansları var mı? Firma hakkında geniş yorum almak için referanslarda bulunan bir kaç sitenin webmasterına mail atarak, hosting firmalarından memnun olup olmadıklarını, teknik desteğin yeterli ve hızlı olup olmadığını sorun.

3) Firmaya e-posta atarak cevap süresine ve kalitesine bakın

- Bir firmanın teknik desteğini ölçmenin en kolay yolu e-posta atarak onları test etmektir. E-postanızda cevabı sitede yazıyor olsa bile teknik konularda sorular sorun. E-postanızı uzun tutmaya özen gösterin ve bolca soru sorun. Cevapta her sorunuza itinayla cevap verilmiş mi yoksa baştan savma bir cevap mı gönderilmiş inceleyin.
Eğer telefon veya msn desteği veriyorlarsa o yolları da kullanarak teknik desteklerini her yoldan test edin. ( Siz müşterisiniz unutmayın, en iyisine layıksınız o sebeble bastırın )

4) Firmanın sipariş sırasında size onaylattığı hizmet sözleşmesini okuyun.

- Hizmet sözleşmelerindeki küçük maddelerde ilk başta görünmeyen maddeler olabilir. Dikkatle okuyarak size vaad edilen özelliklerin hizmet sözleşmesine nasıl yansıtıldığını inceleyin. Genellikle sınırsız olarak belirtilen özelliklerin okuduğunuz sözleşmede sınırlandırıldığını görebilirsiniz.
Eğer hizmet sözleşmesi yoksa, o firmadan hizmet almayın.

5) Firma gerçekten şirket mi kontrol edin

- Firmaya mail atarak ticaret odasına kayıtlı olup olmadıklarını sorun ve bu bilgileri talep edin. Bir çok amatör firma web hosting işini şirketleşmeden yapmaktadır. Bu tip firmalar ortadan yok olurlarsa izlerini bulmanız oldukça zor olacaktır. Şirketleşmiş firmalarda ise böyle bir sorunla karşılaşmazsınız. ( Forumda biraz dolaştığınızda kayıplara karışan ve bir çok kişiye zarar veren firmaların olduğunuz görüceksiniz. )

6) Firmanın ofis adresini ve telefon numarasını isteyin

- Her ihtimale karşı firmadan adres ve telefon bilgilerini alın. Eğer şüpheniz ve imkanınız varsa verdikleri adrese giderek veya telefonla onlara ulaşarak doğruluğunu kontrol edin.

7) Para iade garantisi olan firmaları tercih edin

- Çoğu firma memnun kalmayan müşterileri için 15 gün veya 30 gün süreli para iade garantisi sunar. Bu garantiyi sunan firmalardan hizmet almanız daha sonra size fikrinizi değiştirebilme olanağı sağlayacağı için yararlı olacaktır. Firma para iade garantisi yerine ücretsiz deneme hesabı sunuyorsa, bu fırsatı da değerlendirmenizi öneririz.

Eğer profesyonel amaçlı, geleceğe yönelik çalışmayı arzuluyorsanız, bunlar en önemli diyebileceğimiz durumlardır. Lütfen dikkat ediniz.

Peki edebileceğimiz firmalar hangileridir ??

Kimseyi gücendirmemek için ben direk DC'leri önermek istiyorum. "Yani ben aracı firmayla uğraşmak istemiyorum, direk DC'den alayım hostingimi" diyen bireyler için

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( ABD Lokasyon )
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( ABD Lokasyon )
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( ABD Lokasyon )
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( ABD Lokasyon )
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( ABD Lokasyon. Bildiğim kadarıyla Dal.Net servis sağlayıcısı )
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( ABD Lokasyon )
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( Almanya Lokasyon )
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( TR Lokasyon )
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( TR Lokasyon. Sessizce geliyor piyasaya )
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( TR Lokasyon )
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( TR Lokasyon )

gibi firmalar olabilir. ( Aklımda kaldığı kadarıyla yazmaya çalıştım.)

NOT : Yazıda alıntı kısımlarda vardır

__________________
Bin cihana değişmem
Şu öksüz Türk'lüğümü...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet