Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Şubat 2007, 02:54   #380
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Kıbrıs Rum yönetimi, nüfusu artırmak için üçüncü çocuktan itibaren doğacak her çocuk için ailelere 65 bin YTL para ödeme planı üzerinde çalışıyor. Ancak plan şimdilik ters tepti. Hamile olan, ancak uygulamayı bekleyip hükümetten para almayı hedefleyen Rum kadınlar kürtaj yaptırmaya başladı.
Güney Kıbrıs yüzde 1.4'lük doğum oranıyla Avrupa Birliği'nin en düşük doğum oranına sahip üyesi. Rum kesiminin nüfusu 700 bin civarında.
Rumların mevcut nüfuslarını korumak için en az yüzde 2.1'lik doğum oranına sahip olmaları gerekiyor.
Bu nedenle yönetim nüfusu artırmak için kolları sıvadı. Plan, ikiden fazla çocuk sahibi olmak isteyen aileleri fazlasıyla memnun edecek nitelikte. Zira, yönetim üçüncü çocuktan itibaren doğacak her çocuk için ailelere 65 bin YTL para ödenmesini öngören bir plan üzerinde çalışıyor.
Güney Kıbrıs'ta tartışma yaratan planın yasalaşması için önce Çalışma Bakanı'nın çocuklara uygulanan teşvik paketini hazırlaması, ardından parlamentoya tasarı olarak sunması ve onaylanması gerekiyor.
Bunun da en erken eylül ayını bulacağı belirtiliyor.
65 bin YTL'lik doğum parasından olmak istemeyen hamile Rum kadınlar, sürenin uzamasının ardından birer birer kürtaj yaptırmaya başladı. Amaçları, yasa çıktıktan sonra tekrar hamile kalmak.
Muhalefet şimdi, Rum yönetimini nüfusu artırmak yerine azaltmakla suçluyor.

Türkler kapsam dışı bırakılacak
Bu arada Rum yönetiminin, yasanın çıkması halinde "Kıbrıs Cumhuriyeti" kimliği almış Kıbrıslı Türkler'in de para talebinde bulunmasını engellemek amacıyla "Rum topraklarında ikamet" şartı getireceği belirtiliyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet