Yanıt: Zengin olsan ne yapardın?
Ortanın üstü bir seviyede olduğumu düşünüyorum ama çok zengin olsaydım şunları yapardım:
1. En az 10 ayrı kentimizde 10 orta-lise dengi okul yaptırırdım. Kültürlü eğitimli bir nesil yetişmesinde bir nebze katkım olsun diye.. Bazı varlıklı vatandaşlar gibi adımı soyadımı da koymazdım. Benden daha çok ülkemize emeği geçmiş insanlarımızın isimlerini verirdim. Örneğin şehitlerimiz gibi..
2. Bir vakıf kurar, bu vakıf altında ailesiz sokak çocuklarının bir zanaat sahibi olmaları için barınma ve mesleki eğitim sağlayan bir kuruma ben öldükten sonra bile maddi desek akışı sağlayacak bir sistem kurardım. Böylece ülkemizin asayişine de biraz katkım olsun diye düşünürdüm. Mesleği olan insanlar topluma zarar vermezler.
3. Bir araştırma labaratuarı kurar ve bunu üniversitelerin tıp biyoloji ve benzeri dallarında okuyan öğrencilerimizin hizmetine sunardım. Ülkemizde eğitimi bir nebze ezberden kurtarıp uygulamalı sisteme kavuşmasında ufak bir rolüm olsun isterdim.
4. Türk Silahlı kuvvetlerine ve Polis emniyet teşkilatımıza sık sık yardımlarda bulunurdum. Onlar bu ülkenin hakkı teslim edilmeyen kahramanlarıdır.
5. Bir Televizyon kanalı kurar ve bu kanalı Türkiye'nin doğru sunumu için kullanırdım. Potansielimizi gösterip ülkemizin imajını yükseltmeye çalışırdım.
Daha bir kaç şey daha var ama onlar kendi kişisel isteklerimle ilgili olduğu için yukarıdakilerin yanında çok değersiz kalır. |