Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Mart 2007, 23:57   #413
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Türkiye ve Irak arasında yapılan, kuzey Irak'taki Mahmur kampının geleceğini belirlemeye yönelik görüşmelere ABD de gözlemci statüsüyle katılıyor.

BMMYK'nın Cenevre'deki genel merkezinde basına kapalı olarak başlayan görüşmede, tarafların 2004 yılında üzerinde mutabakata vardıkları "Ankara anlaşmasını" yeniden müzakere ettikleri belirtildi.



Görüşmeye yakın güvenilir kaynaklardan, BMMYK'nın, Mahmur kampının sivil kimliğini koruyarak, hizmet vermeye devam etmesini talep ettiği, Türkiye'nin ise kampın "terörist bazı unsurlarca üs olarak kullanıldığını" belirterek kapatılmasını istediği öğrenildi.

Bu arada son sayıma göre kampta 11 bin 930 mültecinin yaşamını sürdürdüğünü belirleyen BMMYK'nın, "Türkiye'nin gerekli güvenceyi vermesi halinde bu mültecilerin Türkiye'ye gönüllü geri dönüşüne ilişkin çalışma başlatma önerisinde" bulunduğu bildirildi.

Mahmur kampının geleceğini belirlemeye yönelik Cenevre'deki görüşmeye, BMMYK'yı örgütün direktörü Louise Arbour temsil ediyor. Türkiye ise görüşmeye Dışişleri Bakanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürü Büyükelçi Hayati Güven başkanlığında üç kişilik heyetle katılıyor.

Irak yönetiminin ise Dışişleri Bakanlığı ile yerlerinden edilmişler ve göçmenlerden sorumlu bakanlıktan üst düzey bir heyetle katıldığı bildirildi.

Mahmur kampı görüşmesinin bu akşam sona ermesi bekleniyor.


(Anadolu Ajansı)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet