Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Mart 2007, 01:10   #421
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde kulislerden bilgi sızmasını önlemek isteyen Başbakan Erdoğan, AKP Genel Merkezi’nde dolaşan gazeteciler için önlem aldı.

‘Koridorda cirit atan gazeteci’ istemeyen Erdoğan’ın talimatıyla gazeteciler takibe alındı

Genelkurmay Başkanlığı ve Başbakanlık’taki “akreditasyon” analizleri tartışılırken, Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla AKP Genel Merkezi’nde basına karşı sıkıyönetim ilan edildi. Partiye giden gazeteciler artık dört aşamalı bir denetimle genel başkan yardımcılarıyla görüşebilecek. Uygulama, Erdoğan’ın “Koridorda cirit atan gazeteciler görmek istemiyorum” talimatıyla başlatıldı.

Başbakan Erdoğan, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde parti kulisinden sızan bilgileri denetim altına almak amacıyla AKP Genel Merkezi’nde basın mensuplarına katı sınırlamalar getirdi. Geçen hafta yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı sırasında koridorda dolaşan iki gazeteci gören Erdoğan, parti yöneticilerine “Bu gazeteciler koridorda neden cirit atıyor?” diye sordu.

İÇERİDE GAZETECİ VAR MI

Uygulamayla ilgili denetim görevi İdari ve Mali İşler Başkanlığı’na verildi. Gazetecilerin görüşme konuları ve görüştüğü kişilerin kaydı bu birime bildirilecek, birim görevlileri ara sıra sekreterlerin odasını dolaşarak içeride gazeteci bulunup bulunmadığını kontrol edecek.

Şimdiye kadar her partide olduğu gibi AKP Genel Merkezi’ne de gazeteciler basın kartlarını gösterip güvenlik kontrolünden geçerek serbestçe giriyordu. Randevu ve kayıt zorunluluğu bulunmayan gazeteciler, gün içinde farklı odalarda parti yöneticileriyle sohbet edebiliyordu.

KULİS RAHATSIZLIĞI

Yıllardır partiyi izleyen ve yöneticilerce yakından tanınan gazetecilerin, bir anda katı sınırlamalarla karşılaşması Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili tartışmalara bağlandı. Bu konuda parti kulisinden sızan bilgilerden rahatsız olan Erdoğan’ın kapalı toplantılardan basına hiçbir bilgi verilmemesi konusunda yöneticilere uyarıda bulunduğu öğrenildi.

DÖRT ZORLU AŞAMA

Gazetecİlerİn parti yöneticisiyle görüşmek için dört aşamadan geçmesi gerekiyor:

Gazeteci, genel başkan yardımcısının sekreterini arayarak görüşme konusunu belirtiyor ve randevu alıyor.

Genel merkeze gelen gazeteci danışmadan kart alıyor ve AKP Medya Takip Servisi’ne gidiyor. Görüşme konusunu buraya da bildiriyor. Gazeteci, Medya Takip Servisi’nden mihmandar eşliğinde genel başkan yardımcısının makamına götürülüyor.

Görüşme bitiminde parti yöneticisinin sekreteri Medya Takip Servisi’ni arayarak mihmandarı çağırıyor. Gazeteci yine mihmandar eşliğinde dış danışmaya kadar uğurlanıyor.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet