Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Mart 2007, 01:10   #422
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, hükümetin uyguladığı ekonomik ve sosyal politikanın halkı perişan ettiğini öne sürdü.

Göktaş, hükümetin dikkatini çekmek için işçi, esnaf, köylü, çiftçi ve emeklilerden oluşan üyelerle traktörü zincire bağlayıp, boş tencereleri birbirine vurup, düdük ve zil çalarak eylem yaptı.

Türkiye'de resmi rakamların gerçeklerle örtüşmediğini, 4 milyon 570 bin işsizin 1 milyon 184 bininin aile reisi olduğunu iddia eden Göktaş, ''Uygulanan politikalar yüzünden dışa bağımlı hale geldik. Tarım gibi önemli bir konuda bile yaya kaldık. Her geçen gün işsiz sayısı daha da artıyor'' dedi.

Türkiye'de tarımın bittiğini, çiftçinin, esnaf ve emeklilerin zorda, darda ve ölümün eşiğinde olduğunu ifade eden Göktaş, şöyle devam etti:

''Hükümetin icraatı hep kağıt üzerinde. Fakat, çiftçi ve üretici başta olmak üzere tüm toplum diken üzerinde. Halk perişan oldu.

BAĞ-KUR primini yatıramayan esnaf, iş yeri kapatmaya başladı. Son 4 yılda 500 bin esnaf kepenk kapattı. Üretim durdu, tüketim arttı. Zengin ile fakir arasındaki fark 26 kat büyüdü. Enflasyon tek haneye indi deniliyor, benzine, motorine sürekli zam yapılıyor. Yokluğu, yoksulluğu ve açlığı çözeceğiz diyen hükümet, uyguladığı ekonomik ve sosyal politikalar yüzünden daha da körükledi. Piyasadaki yangın tükürükle sönmüyor.''

Gruptakiler, daha sonra akaryakıta yapılan zamları protesto etmek için getirilen traktörü zincire bağladı, ellerindeki tencerelerin içine taş koyup salladı, kapaklarını birbirine çarptı, düdük ve zil çalıp, yerleri süpürerek, hükümeti protesto etti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet