Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mart 2007, 19:19   #446
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




MALATYA (İHA) - İstanbul Teknik Üniversitesi (İT&#220
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, deprem bölgelerindeki doğalgaz alt yapısıyla tesisatının çok önemli olduğunu söyleyerek, gerekli önlemlerin alınmaması durumunda depremlerdeki tehlikenin çok daha büyük olacağını söyledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İT&#220
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, İnşaat Mühendisleri Odası Malatya Temsilciliği'nin Altın Kayısı Oteli'nde düzenlediği seminere konuşmacı olarak katıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı seminerde konuşan Prof. Dr. Naci Görür, "İnsanlarımız için deprem kadar önemli bir tehlike seziyoruz. Halkta, Malatya ve Elazığ bir deprem bölgesi değilmiş gibi bir anlayış var. Deprem gündemlerinde yok. Eğer yönetimler gereğini yaparlarsa insanlar korkmaz. Japonlar deprem korkusu çekmiyor. Deprem oldu mu evimiz yıkılacak, çocuğumuz ölecek korkusu yok. Çünkü orada onu realize edecek yapılaşma, kentleşme var. Ama bizde korkarlar, hiçbir şey söylemeyin anlayışı var. Bu yanlış" dedi.
Prof. Dr. Görür şunları söyledi:

"Malatya il sınırlarında ve çevresinde aktif bir fay sistemi var. Uzun zamandır uykuda. Uykuda olması bilim adamlarını en fazla korkutan şeydir. Bir fay uzun süre sessiz kalırsa o kadar fazla enerji biriktiriyor demektir. Günün birinde peş peşe deprem gelir. Bunlar önce küçük depremler olur. Bu da bizi korkutuyor. Laf oyunlarını bırakalım. Malatya'yı yönetenler, valilik, belediye Malatya'nın ciddi bir deprem kenti olduğunun bilincinde midir? Halk bunun bilincinde midir? Malatya'nın tüm yönetiminde, stratejik kararlarında, yatırımda, arazi kullanımında, plan ve projelerinde bu deprem parametresi ciddi olarak yer almış mıdır, almamış mıdır? Almamışsa ciddi bir tehlike altındasınız."

Deprem bölgelerindeki doğalgaz alt yapısının çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Naci Görür, "Japonya-Kobe'de deprem oldu. Japon verilerine göre ölenlerin sayısı 5. Deprem olduktan sonra gaz borularının patlaması ve yangınla ölen 95. Deprem öldürmedi, gaz boruları öldürdü. İstanbul'da İGDAŞ'a sordum. Malatya için de aynı soruları sorabilirsiniz. Birinci soru gaz boruları şiddetin az olacağı yerlerden mi, yoksa çok fazla olacağı yerlerden mi geçirildi? İkincisi şiddetin çok fazla olacağı yerden geçirdiğiniz boruların daha kaliteli borular olması gibi bir düşünceniz oldu mu, yoksa aynı borularla mı yaptınız? Üçüncüsü ise şiddetin fazla olduğu yerde daha değişik vana tipini mi seçtiniz? Cevap belli. Şiddetin nerede fazla olduğunu bilmiyor ki garibim oradan geçirsin. Benim dediğim yapılmış olsaydı, belediye başkanı, yetkili, bak kardeşim bu gaz borusu şuradan geçmeli demeli" ifadelerini kullandı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet