Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mart 2007, 19:22   #454
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Ermeni tasarısında zaman kıskacı
ABD Temsilciler Meclisi’ne, Ermenilerce "Soykırım günü" olarak adlandırılan "24 Nisan" öncesi geçmesi amacıyla "Ermeni soykırımıönın tanınmasına ilişkin bir tasarıyı sunan Kongre üyeleri için zamanın daraldığı belirtiliyor.
ABD Kongresi, Nisan’ın ilk yarısında ilkbahar tatili için çalışmalarına ara verecek. Bu çerçevede Temsilciler Meclisi’nin 2-13 Nisan tarihleri arasında çalışmayacağı kaydediliyor.
"Ermeni soykırımıönın tanınması amacıyla Temsilciler Meclisi’ne sunulan karar tasarısına ilişkin görüşmelere henüz başlanmadı.
Diplomatik kaynaklar ise tasarıyı sunanların amacının 24 Nisan öncesi geçmesi olduğuna dikkat çekerek, tasarının 24 Nisan’a yetişebilmesi için görüşmelerin önümüzdeki üç hafta içinde yapılması gerektiğini söylüyorlar.
Aynı kaynaklar, görüşmelerin bu ayın sonuna kadar yapılmaması halinde tasarının 24 Nisan öncesi geçmesinin pek mümkün olmayacağını ifade ediyorlar.
Yüzden fazla Temsilciler Meclisi üyesinden destek sağladığı belirtilen tasarıya Türkiye’ye büyük bir tepki gösterdi.
Türk hükümeti, tasarının geçmesi halinde ikili ilişkilerin ciddi bir yara alacağı uyarısını yapmış bulunuyor. Bush Yönetimi de tasarının geçmesini önlemek için yoğun çaba göstermeye söz vermişti.
Öte yandan, Ermeni tasarısının da ele alınacağı belirtilen, Temsilciler Meclisi Avrupa Alt Komitesi’nin 15 Mart’ta yapacağı özel oturumunda "ABD-Türkiye ilişkileriönin görüşeceği bildirildi.
Başkanlığını Türk dostu Robert Wexler’in yaptığı komitenin yapacağı özel oturumda Avrupa’dan sorumlu ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Daniel Fried de bir konuşma yapacak. Oturuma ABD’nin PKK ile Mücadele Özel Temsilcisi Joseph Ralston’un da davet edildiği öğrenildi.
Özel oturum sırasında Ermeni tasarı ve PKK sorununun da gündeme gelmesi bekleniyor. (ANKA)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet