Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mart 2007, 19:25   #461
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İşsizlik Fonu’nun faiz gelirleriyle 1 milyon kişiye istihdam yaratılması önerisine hükümet tarafından destek verildiğini belirterek, bununla ilgili hükümetin çalışma başlatacağını açıkladı.


IV. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nı değerlendiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 1 Nisan’dan başlamak üzere, 2 yıl süreyle, tüm Türkiye’de, her ilave istihdam artışında, tüm sosyal güvenlik priminin, fon kaynağından karşılanması önerisine hükümetten destek geldiğini açıkladı. Hisarcıklıoğlu, Hükümet'in bu konuya sıcak yaklaştığını bununla ilgili çalışma başlatacağını kaydetti.

Bu sayede ilave 1 milyon kişiye istihdam sağlanabileceğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, bu önerinin mali yükünün Fon’un sadece yıllık faiz geliriyle karşılanabileceğini söyledi.

DAMLAMA SULAMA YÖNTEMİNE ZİRAAT BANKASI’NDAN SIFIR FAİZLİ KREDİ

Ayrıca, şurada zorunlu istihdam üzerindeki yükler konusunda Başbakan Erdoğan’ın çalışma başlatılması yönünde talimat verdiğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “GAP Bölgesi’nde sulamayla ilgili talep geldi. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, sulama kanallarının yer altına alınacağını, doğrudan gelir desteği ve ürün teşvik kapsamında sulama ile ilgili çalışma yaptıklarını söyledi. Başbakan, damla sulama yöntemi ile sulama yapacak çiftçilerin Ziraat Bankası’ndan sıfır faizle destek alabileceğini de belirti” diye konuştu.

Serbest bölgelerin eski önemini kaybettiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, bu bölgelerdeki sıkıntıların artarak devam ettiğini vurguladı. Serbest bölgelerde yaşanan sıkıntıların giderilmesi için de Başbakanın, Maliye Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Hazine Müsteşarlığı’na talimat verdiğini belirtti. Hisarcıklıoğlu, çifte vergiler, enerji tüketimi ve imalat sanayi sorunları için Dış Ticaret Müsteşarlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Maliye Bakanlığı’nın, Serbest Bölgeler Kurulu ile bir araya gelerek sorunların çözülmesi için çalışacağını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, yaşanan mikro ekonomik sorunlarla ilgili adım olarak da hükümetin adımlar atacağını ifade etti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet