Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mart 2007, 19:26   #464
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın, BM Güvenlik Konseyi toplantısına katılarak, Tahran yönetiminin nükleer programına ilişkin bilgi vermek istediği bildirildi.


Devlet televizyonunun haberinde, "Ahmedinejad, İran'ın barışçıl sivil nükleer programı hakkında BM Güvenlik Konseyine bilgi vermeyi planlıyor" denildi.
Haberde, "İran Dışişleri Bakanlığına göre Ahmedinejad'ın, bir sonraki P5+1 toplantısına da katılabileceği" kaydedildi. "P5+1" toplantıları, İran'ın nükleer programına ilişkin olarak BM Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesi ve Almanya'nın katılımıyla düzenleniyor.
Televizyonun haberinde, Ahmedinejad'ın katılmayı planladığı toplantının tarihi veya bu toplantıya davet edilip edilmediği gibi ayrıntılar yer almadı.
İran'ın uranyum zenginleştirme programını durdurmaması üzerine daimi üyeler ve Almanya, bu ülkeye yönelik yaptırımların genişletilmesini görüşmeye başlamıştı. BM Güvenlik Konseyi geçen Aralık ayında İran'a karşı sınırlı yaptırımlar uygulanmasını kararlaştırmış ve uranyum zenginleştirmeyi 21 Şubat'a kadar durdurmaması halinde yeni yaptırımlara başvuracağı uyarısında bulunmuştu. Bunun üzerine BM Güvenlik Konseyinde yaptırımların genişletilmesine yönelik taslaklar müzakere edilmeye başlandı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet