Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mart 2007, 19:33   #470
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Türk Silahlı Kuvvetleri hedef alındı
Yaşar Okuyan, Kanaltürk’deki canlı yayında Hulki Cevizoğlu’na çarpıcı açıklamalarda bulundu


Haber: Yüksel MUTLU

HürParti lideri Yaşar Okuyan “andıç” haberinin, TSK’yı yıpratma tezgahının bir parçası olduğunu söyledi. Hulki Cevizoğlu’nun Ceviz Kabuğu’na konuk olan Okuyan, son andıç olayı ve Evren’in eyalet sistemi ile ilgili sözlerini değerlendirdi.

Okuyan: Andıç olayı Şemdinli’nin uzantısı

Hür Parti lideri Okuyan “andıç” olayının, TSK’yı yıpratma tezgahının bir parçası olduğunu söyledi

Vatandaş da böyle düşünüyor
Programda düzenlenen ankette izleyicilere, “Son andıç olayı Silahlı Kuvvetleri yıpratma operasyonu mu?” sorusu soruldu. Ankete 9 bine yakın izleyicinin yüzde 99’u “Evet” karşılığını verdi.


Usta gazeteci Hulki Cevizoğlu’nun Kanaltürk Televizyonu’nda yayınlanan Ceviz Kabuğu programına konuk olan Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, son andıç olayı ve 7.Cumhurbaşkan’ı Kenan Evren’in eyalet sistemi ile ilgili sözlerini değerlendirdi. Okuyan, “Birileri TSK’yı Şemdinli’den beri sürekli gündeme getiriyor. Şu an Türkiye içten ve dıştan kuşatılmış, AKP ve TSK karşı karşıya getiriliyor. Bu son andıç olayı, TSK’ya düzenlenen tertibin devamıdır. Bu acemi yazının basına sızdırılmış olması acı ama amacı gerçek” diyerek andıç olayına tepki gösterdi.

Sızdırılması çok acı
Hulki Cevizoğlu ise şunları kaydetti: “Bu acemi yazının basına sızdırılmış olması bile acı ama amacı gerçekleşiyor. Amacı gazetecileri askere düşman etmek. Türkiye Cumhuriyeti. Karşıtı olan AB’yi bile ne pahasına olursa olsun destekleyenler ... Zamanlaması çok önemli dediniz doğru. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi TSK’yı sessizleştirmek. Basını da sana düşman ediyoruz. Sen geçmişinde de darbecisin şimdi de basına böyle not veriyorsun.” Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan ise Cevizoğlu’nun sözlerine destek verdi. Okuyan: “Tüm değerlendirmelerinize katılıyorum. Cumhuriyet Gazetesi’nin manşetten verdiği ‘Hükümet de gazetecileri andıçlıyor’ biçimindeki haberi hükümet hemen yalanladı. Andıçsa bu da andıç. Yazılı halde olunca andıç oluyor, peki Başbakan bazı gazetecileri devletin uçağına almayınca olmuyor mu? İster yazıya dökün, ister dökmeyin ne farkı var?” diye konuştu. Programda daha sonra 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in eyalet sistemi açılımları tartışıldı.. ‘Yeni Osmanlı Tuzağı’ adlı kitabın yazarı Cengiz Özakıncı da programa telefonla katıldı. Özakıncı, “Türkiye’nin intihar eğiliminde bir siyaset içinde olduğunu düşünüyorum” diyerek şöyle devam etti: “Üniter devlet karşıtlığı ve federasyonculuk bizde, Türkiye Cumhuriyeti’nin ABD ile işbirliği yaptığı gün başlamıştır. Yani Osmanlı adına bulayarak, inanç federasyonu adına bulayarak güzel görünmesi sağlanmıştır. Bu, 1947’de başlar. PKK’nın eyalet tezleri de CİA’nın 1947’deki tezidir.” Özkıncı’nın kitabında yer verdiği 1981 yılı Mart ayında TSK’ya sunulmuş bir deneme raporu da masaya yatırıldı. Raporun, 12 Eylül dönemi ile Kenan Evren’in bugünkü açıklamalarına paralel bir çizgi göstermesi ilginçti. Bu yazıyı değerlendiren Hür Parti Genel Başkanı Okuyan, “1981 Mart’ında yazılan bu raporu okuyunca dehşete kapıldım. ’Her il merkezi kendi içinde yasama, yürütme ve yargı yetkileriyle donatılmış meclislere sahip olmalıdır’diyor. Bu tam bir devlet yetkisidir. Yani devlet kuruyorsunuz...” dedi.

AB fonlarından yararlanmadık!

Dev Genç liderlerinden Nedim Öztaş ulus devlete sahip çıkalım çağrısı yaptı

Programa telefonla bağlanan eski Dev Genç ileri gelenlerinden Nedim Öztaş ise 12 Eylül de birbirine kırdırılan sağ ve sol görüşteki gençlerin bugün geldikleri çizgiyi anlatış biçimi, izleyiciler tarafından büyük destek gördü. Öztaş şöyle konuştu: “Atatürk asla sağcı değildi, Atatürk asla solcu değildi. O emperyalistleri dara getiren mazlum bir devrimciydi. Bugün ülkemiz, ‘Sevr demokrat, Lozan faşisttir’ diyenlerin saldırısına uğruyor. Uluslar arası emperyalizmin emrinde ve onun silah ve desteğiyle saldırıya geçenler bugün dağda dolaşıyor ya da sokaklarda kapkaççı saldırıları sürdürüyor. Her aile babası Mete Han’dır. Çözümü, çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirmektedir.

Birliği bozmak istiyorlar
Ben 12 Eylül’den sonra Almanya’da firar gezdim. Dedem Çanakkale Savaşları’nda kör oldu. Ben Avrupa’da Avrupa fonlarından yararlanmadım. Öğretmenliğim yaptırılmadı, boyacılık yaptım. Kardeşim İzmir’de silahlı çatışmada öldürüldü. Mustafa Kemal asla sağcı ya da solcu değil, Kuva-i Milliyeciydi. Mazlum ülkeler devrimcisi idi. Türkiye, Türkiye’den yönetilmelidir. Bugün Kuva-i Milliye şehitlerini saygıyla anıyorum. Ulus devlete sahip çıkmalıyız. Ben de Okuyan gibi Mamak’ta yattım. Bunlar soğuk savaşın sonucudur. Bugün, Asya haini Talabani ve Barzani çeteleri PKK’yı kullanıyor. Barzani’ye ‘benim liderim’ diyen İbrahim Güçlü benim sınıf arkadaşım idi. Ekmeğini yediği toprakların bir zerresi hatırına Barzani’ye ‘liderim’ demesini esefle kınıyorum. Bu açıklamalar üzerine Yaşar Okuyan, “Belki 12 Eylül öncesinde emperyalizmin kışkırtmasıyla boğaz boğaza geldik. Sayın Öztaş’la aynı şeyi söylüyoruz. Onlar duvarlara ‘Bağımsız Türkiye’, biz ‘Milliyetçi Türkiye’ yazıyorduk. Aslında aynı şeyi istiyorduk. Hala deniyorlar ve bu birliği bozmaya çalışıyorlar” dedi.

YENİÇAĞ
__________________

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet