Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mart 2007, 19:39   #474
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Biz 15 bin hektar sattık
Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, “Gelmiş geçmiş iktidarlar bizden daha fazla toprak sattı” diyerek AKP’yi temize çıkarmaya kalktı



‘Biz az sattık’
YabancIlara mülk ve toprak satışları sebebiyle yükselen tepkilere karşı savunmaya geçen Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, “Gelmiş geçmiş iktidarlar bizden daha fazla toprak sattı” diyerek AKP’yi temize çıkarmaya kalktı.

Biz 15 bin hektar sattık
Bayındırlık Bakanı Faruk Özak, tepki çeken yabancılara gayrimenkul satışlarıyla ilgili olarak AKP’yi böyle savundu: Gelmiş geçmiş iktidarlar bizden daha fazla toprak sattı

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, kamuoyunda oldukça tepki çeken ve Yeniçağ’ın “Vatan toprağı namusdur, satılamaz” diyerek günlerdir bu konudaki ısrarlı yayınlarıyla ilgili oldukça ilginç açıklamalarda bulundu. Bakan Özak Gümüşhaneliler Derneği’nce düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yabancılara gayrimenkul satışı konusunda çok eleştirildiklerini, ancak kendilerini eleştiren partilerin geçmişteki iktidarları döneminde daha fazla gayrimenkul sattıklarını ve bu uygulamanın Osmanlı döneminde başlayan bir uygulama olduğunu söyledi.

“Sınırlandırdık”
Atatürk zamanında, 1934’te çıkan yasayla 30 hektarlık bir alanın yabancılara satılabildiğini, kendilerinin ise bunu 2005’te değiştirerek 2.5 hektarla sınırlandırdıklarını ifade eden Bakan Özak, şöyle devam etti: “Gelmiş geçmiş tüm hükümetler yabancılara gayrimenkul satmıştır. Bizi eleştiren, eskiden iktidarda olan partilerin hükümetleri de bizden daha fazla gayrimenkul satmıştır. Menderes, İnönü, Ulusu, Erbakan, Çiller, Demirel döneminde de satış yapılmıştır. Örneğin, eski cumhurbaşkanlarımızdan, Atatürk’ün silah arkadaşı İnönü zamanında, 1962-1964 yılları arasında 25 bin hektar gayrimenkul yabancılara satılmıştır. Ama bizim dönemimizde satılan miktar 15 bindir.” (AA)

YENİÇAĞ

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet