Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mart 2007, 19:40   #477
Çevrimdışı
Burak
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye ve Dünyadan Haberler ( 2007 )




Şifre çözücülerimizi kim öldürdü
11.03.2007

--------------------------------------------------------------------------------

Askeri silah ve teçhizat üreten elektronik devi ASELSAN´da Hüseyin Başbilen, Evrim Yançeken ve Halim Ünsem adlı mühendislerin intihar değil planlı bir cinayetle ortadan kaldırıldığı öne sürülüyor


--------------------------------------------------------------------------------


ESRARENGİZ olaylar ABD'yi işaret ediyor. ASELSAN mühendisleri, uçak tanıma sistemlerinin ''millileştirilmesi'' konusundaki başarısından sonra, benzer bir başarıyı ABD güdümlü elektronik sistemlerinin kontrol dışı bırakılması, uydu müdahalesini bertaraf edecek yeni elektronik sistemlerin geliştirilerek silahlı gücümüzün millileştirilmesi için çalışıyorlardı. Böylece ABD'nin havadaki tahtı sallantıya girmişti.

ELİNDEN tüm kozlarıı alınmak üzere olan ABD'nin 3 gencimizi ortadan kaldırdığı öne sürülüyor. ABD aynı sistemi Eşref Bitlis Paşa'nın şehit edilmesinde de içinde bulunduğu helikopterde kullanmıştı. 3 mühendisin yaşamlarına 'intihar' ederek son verdiği iddiaları üzerine başlatılan soruşturma dosyaları olayların 'normal intihar' olduğu gerekçesiyle kapatıldı. Ancak, ölen mühendislerin aileleri, bu kararı temyiz ederek yeniden incelemeye aldırdı.

Son 6 ay içinde ülkemizin savunma sanayii ve teknolojisi açısından stratejik önemde bulunan ASELSAN'daki intiharların perde arkası aydınlanıyor . Hüseyin Başbilen, Evrim Yançeken ve Halim Ünsem, adlı mühendislerin esrarengiz biçimde intiharının altından da ABD'nin çıktığı belirtiliyor.

ASELSAN'da son 6 ayda yaşanan 3 intihar olayı TBMM gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tomanbay, Başbakan Tayyip Erdoğan'a yazılı bir soru önergesi vererek, Aselsan'da yaşanan intihar olaylarını sordu. 6 ay gibi kısa bir sürede ODTÜ mezunu 3 değerleri mühendisimizin arka arkaya intihar etmesi dikkat çeken bir olaydır." Tomanbay soru önergesinde, "Aselsan adlı şirketimizde bu intiharları besleyen bir ortam söz konusu mudur?" diye sordu.

Dost-düşman ayırımı

Meclis'ten bir çözüm çıkmazken bundan bir kaç yıl öncesine kadar F-16 üretim merkezi TAI'de uçakların dost-düşman tanımlamasını yapan elektronik sistemi bir tane dahi Türk mühendisin giremediği bir bölümde üretiliyordu.Bu sistem Türk F-16 sının bir uçak ile karşılaştığında karşıdakinin dost mu düşman mı olduğunu pilota iletiyordu. Yalnız burada bir sorun vardı. Bir Türk F-16'sı stratejik kadim dostlarımızdan (!) ABD, İngiliz veya Yunan uçaklarından biri ile karşılaştığında onları ''DOST'' görüyordu. Bu da bir savaş halinde Bu kadim dostlarımızın (!) bizi sinek avlar gibi avlayabilmesi anlamını taşıyordu. Aselsan mühendisleri 6 ay gibi kısa bir sürede ABD tarafından bize güdülen bu uçak tanıma sisteminin hakimiyetini lehimize çevirmeyi başardı. ABD'nin yıllarca çalışarak kurduğu tezgah, dahi Türk mühendisleri tarafından kısa bir zamanda bertaraf edilmişti.Peki dahi mühendislerimiz şimdi ne ile uğraşıyorlardı?

Uydudan emir

Kadim dostumuz (!) ABD, sadece uçak tanıma sistemini elinde tutma kozunu elinde bulundurmuyordu. Bundan daha vahim ve önemli bir kozu var:

ABD, herhangi bir savaş veya askeri operasyon sırasında ABD tarafından satılmış veya modernize edilmiş elektronik sisteme sahip uçak, helikopter, tank, zırhlı birlikler, izleme sistemleri gibi hayati araçları uydusundan verdiği bir emir ile saf dışı bırakabiliyor.

Yani, kendi yaptığı bu elektronik sistemler istendiği anda uzaktan kumanda misali uydulardan kontrol edilebiliyor. Bu Türk Ordusunun savaş başlamadan yenilgisi anlamına geliyor.

İşte 3 dahi mühendisin katlinin nedeni

ASELSAN mühendisleri, uçak tanıma sistemlerinin ''millileştirilmesi'' konusundaki başarısından sonra, benzer bir başarıyı bu ABD güdümlü elektronik sistemlerinin kontrol dışı bırakılması, uydu müdahakesini bertaraf edecek yeni elektronik sistemlerin geliştirilerek silahlı gücümüzün millileştirilmesi için çalışıyorlardı. Bunlardan 3 gencimiz kadim dostumuz (!) tarafından ŞEHİT edildi.

Dostumuz bu sistemi Eşref Bitlis Paşa'nın şehit edilmesinde de içinde bulunduğu helikopterde kullanmıştı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet