Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Mayıs 2007, 20:01   #28
Çevrimdışı
BaRoN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bir zamanların Türkan Saylan'ı(Laikliğin Savunucusu HESAPTA)




velehmet Nickli Üyeden Alıntı
Kara çarşaf giyenler mini mini etek giyenlere sözüm yok ; lakin insanların başlarını örtmesi her yerde dinin sembolü olduğuna inanmıyorum. Mesela bizim orada(mardin) hristiyan olan köylerde kadınlar başlarını örtüyor , ezidi olanlar ise örtmüyor. Hristiyanlık ilahi bir din iken başı örtme gibi bir farz yok. Ezidilik ilahi olmayan bir din iken böyle bir şey yok. Şimdi burada esas olması gereken insanların birbirine göstereceği saygıdır. Kimileri baş örtmeyi dinin bir gereği , namusun korunması olarak görürken kimileri adet sayabilir. Laiklik diyerek Iran'daki zorla baş örtmeyi hor görüp Türkiye'de zorla baş açtıran zihniyet bilmeli ki laiklik din ve vicdan hürriyetidir. Dini temsil ettiği için kamusal alanlara girilmesi yasak. Heyhat ki elinde gamalı haç Hristiyanlığı temsilen Papa Çankaya'ya girmesi hiç ama hiç laiklik karşıtı bir davranış gösterilmedi. Netekim laiklik ilkesiyle hor görülen halk günümüzde başbakan çıkarabilecek sayıya sahip. Ne kara çarşaf ne de dekolte elbiseler Türk milletinin bir kültürü. Batılılaşma ya da islamlaşma çabası içerisinde ne yazık ki bu millet kendi kültürünü yaşayamayacağı , kendi kültürünü ya da kendi inancını yaşamak istemesinin suç sayılacağı günleri de görecez.

Unutmaki Arkadaşım Örtünme Bütün 3 büyük dinde vardır Bu gün Tek Bunu Koruyan bu güne gelen Kuran-ı Kerim'imizdir diğer incil tevrat zebur gibi kitaplar kişiler tarafından mezhepler tarafındna kendilerine göre şekillendirilmiştir hiristiyanlığı baktığında rahibeleri göreceksin en başta
Dinler sayesinde Örf adet topluma enjekte olmuştur , yeni doğmuş bir bebeği bir dağa koy bakam o örtünmek nedir bilecekmi ki bunun örnekleride vardır yani sonuc olarak diyorumki örtünme vardır ayetlerde mevcuttur inat edeceğinize gidip ayatleri inceleyin yok biz incelemeyiz aman banane derseniz o sizin sorununuz!
Burası Türkiye Burası %99 Müslüman diye anılan bir Türkiye
Buranın Geçmişi Osmanlıdır Bunları kimse inkar edipte birileri devletin yerlerinde devlete kafa tutarken bir altındaki kısa bez parçasıyla bırakında birileride kafasındaki bez parçasıyla varolsun ..
Bu vakitten sonra konuşmayacağımda Bir Saygı değer Üstad şunu sölemişti zamanında günü geldiğinde Söz hakkı bize gelcek bekliyoruz!..

Velehmet sana lafım değil yanlış anlama sen gayet iyi izah etmişsin ama baştaki iki üç satır sana eyv ..

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet