Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Ağustos 2007, 05:13   #4
Çevrimdışı
hitman
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Linux Dezavantajları




AngeL Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Linux'un serbestçe dağıtılıyor olması bir çok kişinin bu işletim sistemine güvenmemesine yol açmıştır. ``Ciddi bir şey olsa, bedava olmazdı !'' kanısı oldukça yaygındır.



Saçmalığın daniskası.. Böyle bir düşüncenin var olduğuna da inanmıyorum..
AngeL Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Linux'un sürekli gelişiyor olması en büyük dezavantajlarından biridir. Henüz tüm ihtiyaçlara cevap vermemesi (hala Windows95 programlarını çalıştıramıyor ), gelişimin bazı aşamalarında topyekün değişiklikler yapılması, gelişimi takip etmek için bazen sürekli yenileme yapılması, birçok kullanıcının bu işletim sistemine güvenmemesine yol açmıştır.



Sürekli gelişmesinin ne tür bir dezavantajı olabilir? Binlerce, milyonlarca kişinin geliştirme çabası içerisinde olması(karşılıksız bir şekilde hemde) kadar güzel bir şey olabilir mi? Bence olamaz. Bu linux'un bir dezavantajı değil, avantajıdır.

Gelişimin takip edilmesi derken neyi kastediyorsun onu da anlamış değilim. Zaten oldukça hızlı ve güzel bir şekilde gelişiyor... Ayak uyduramadığı falan da külliyen yalan. Win üzerinde yaptığınız birçok işlemi linux üzerinde de rahatlıkla yapabilirsiniz. Hatta daha güzellerini bile yapabilirsiniz.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


AngeL Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Linux herhangi bir ticari destek altında gelişmemektedir. Bunun en büyük yararı işletim sisteminin ticari kaygılar taşımamasıdır. Ancak bunun yanısıra diğer işletim sistemlerinde olan teknik destek, dağıtım ve dokümantasyon alanlarında eksikleri vardır. Özellikle teknik destek eksikliği, anahtar teslim çözümlere alışmış kullanıcıların çokluğu Linux kullanıcılarının sayısını sınırlayan temel faktörler olmuşlardır.

Teknik destek, dağıtım ve dokümantasyon alanında eksikleri falan yoktur. Özgür yazılım diyoruz, linux felsefesi diyoruz, falan diyoruz, filan diyoruz.. Kendi işletim sistemini yapabilme imkanınız oluyor. Bu iş çoluk çocuk oyuncağı değil, gerçekten birşeyler yapabilecek kapasitesi olan insanların işi. Ha kullanımı zor mu? Kesinlikle değil. Linux kullanıyorsunuz diye birşeyleri düzenlemek, modifiye etmek zorunda değilsinizdir. Olduğu gibi kullanın, mis gibi. Dokümantasyon istiyorsanız da araştırın biraz. Yok öyle bedava bilgi...
Aramasını bilen herkes her türlü sorununa çözüm bulabilir diye düşünüyorum bu konuda...

AngeL Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu konudaki eksikliği gidermek için çeşitli gönüllü kuruluşlar, kullanıcı grupları oluşmuştur. Zamanla Linux teknik desteği ticari bir konu olarak ortaya çıkmıştır. Şu anda tüm dünyada Linux çözümleri konusunda teknik destek veren danışmanlar bulunmaktadır. Bu kişiler ve kurumlar hakkında ayrıntılı bilgiyi Consultants-HOWTO dokümanında bulabilirsiniz.

Linux işletim sistemini geliştirenlerin ticari kaygılar gütmemeleri bazı ticari yazılımların Linux üzerinde gelişmemesine sebep olmuştur. Linux üzerinde belirli konularda diğer işletim sistemlerinden aşağı kalmayan yazılımlar bulunmasına rağmen, belirli bazı konularda çok zayıf kalmıştır. ( Mesela oyunlar )

Linux üzerinde yer alan çözümlerin hepsi, basit kullanıcıların rahatça kullanabileceği düzeyde değildir. Bazı çözümler kullanıcıların belirli bir yazılım ve işletim sistemi bilgisine sahip olmalarını gerektirmektedir.


Linux felsefesinin ticari kaygılar gütmemesinin ticari yazılımların linux üzerinde geliş(e)memesine sebep falan olmamıştır. Milyonlarca kullanıcısı var, sen X programını bulamazsın ama onun açık kaynak kodlu olan Z isimli aynı işlevi gören bir programı bulabilirsin. Hatta kendi ihtiyaçlarına göre düzenleyebilirsin de.

Linux üzerinde yer alan çözümlerin hepsini orta düzey bir zekaya sahip bilgisayar kullanıcısının yapabileceğine inanıyorum. En azından birçok platformdan destek alabilirsiniz, rahatlıkla hem de.


Sonuç itibari ile bu konu sabit olmayı hak etmiyor.(bence) Ayrıca geçerli bilgileri de sunmuyor.

İyi çalışmalar.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet