Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Ağustos 2007, 05:18   #2
hitman
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ubuntu Kurulumu (Resimli) Anlatım

Dikkat edilmesi gereken hususlar:

Anlatima ek olarak birkac sey eklemek istiyorum, cd'den baslattiginizda bir sure ekran takili kalmis gibi gozukuyor. Arkadaslar bu cd oldugu icin olan bir hadisedir. Yani biraz sabredip beklerseniz kurulum ekrani ile karsilasirsiniz mutlaka.

Eger hala bu tarz bir problem ile karsilasirsaniz baska bir bilgisayarda kullanmayi deneyiniz. Eger baska bilgisayarda da calismiyorsa cd'nizde problem var demektir...

Bir de, diskleri bolumlendirirken dikkatli olun, eger birden fazla isletim sistemi kullanacaksaniz (Windows ve ubuntu gibi) diski elle bolumlendirmeniz gerekiyor. Eger oldugu gibi birakirsaniz cd'niz disk uzerinde ne var ne yoksa silip atar.

Karsilasabileceginiz muhtemel problemlerden bir tanesi ise cikabilecek dil problemi. Kurulum esnasinda internetten dil paketleri cekiliyor. Bazen bu dil paketlerinin cekilmesi esnasinda problem olusuyor ve isletim sistemini actiginizda yarim yamalak bir dil ile karsilasiyorsunuz. (yarisi ingilizce yarisi turkce gibi.)
Bu problemi daha sonra dil paketleri araciligiyla cozmek buyuk sorun oluyor. (Ben sahsen silip yeniden kurmayi tercih etmistim)

Ayrica bunlara ek olarak sunu da belirteyim, kurulum yaptiktan sonra guncel paketlere bir goz atmak istiyosunuz, ne var ne yok indiriyosunuz, sonra sisteminiz darmadagin oluyor..
Niye peki? Dan dun onune gelen paketi indirmemek gerekiyor da ondan. (Aklinizda olsun)

Ek olarak ayrica,
Isletim sisteminiz sorunsuz kurulduysa su berly'yi kurmadan da gecmeyin derim..

Daha once yazmis oldugum yaziyi aynen buraya aktariyorum...
################################################## #
Bircok kisi ubuntu uzerinde beryl kurulumunda gucluk cekmekte, simdi size kendi kurdugum ve sorunsuz bir sekilde calistirdigim beryl kurulumunu anlatmaya calisacagim.

Biliyorsunuz ki feisty surumunde compiz default olarak geliyor kurulumla beraber. Simdi sorunsuz bir sekilde kurulum yaptiginizi varsayarak anlatima basliyorum.

Oncelikle
Sistem > Yonetim > Kisitlanmis surucu yonetici
yolu ile kisitlanmis surucunuzu aktiflestiriyorsunuz. Kendisi gerekli paketlerin hepsini indiriyor. Daha sonra bilgisayarinizi yeniden baslatiyorsunuz.

Daha sonra paket yoneticisinden beryl diye aratiyoruz ve bagli bulunan tum paketleri bilgisayarimiza cekiyoruz. Bir reset daha atmamiz gerekiyor daha sonra. Bilgisayarimizi yeniden baslattiktan sonra beryl simgesi gozukuyor zaten. Ardindan masaustu etkilerini aktiflestiriyorsunuz ve her sey calisiyor. Hepsi bu
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bilgisayar acildiginda kendisinin otomatik olarak baslamasini saglamak icin (yani beryl manager kullanmadan) System->Preferences->Sessions kullanin.
#################################################

Umarim bu bilgiler isinize yarar..
Iyi calismalar,
Mehmet.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan sohbet odaları