Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Eylül 2007, 16:22   #21
Çevrimdışı
fatal
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Gül atamış MİT itiraz etmiş




Laiklik Nedir



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], devletin, vatandaşlarıyla olan ilişkilerinde inançlara göre ayrım yapmaması ve ayrıca, herhangi bir inancın, özellikle de bir toplumda egemen olan inancın, aynı toplumda azınlıkların benimsediği inançlara baskı yapmasını önlemesi demektir. Kısaca laiklik, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır.

Genel Anlamı: Laik olma durumu ( din işleriyle dünya işlerini ayıran, dinin dünya , özellikle devlet işlerine karışmasını istemeyen kişi, toplum, devlet.).

Felsefi Anlamı: İman ve inancınyerine, aklın egemenliğini kabul eden bir inançtır.

Hukuki Anlamı: Somut olarak devlet ile dinin birbirine karışmaması olarak ifade edilebilir.

Siyasi Anlamı: Siyasal iktidarın, dinsel kudret ve otoriteden arındırılarak bağımsız hale getirilmesidir.Yada dinin siyasal erk ve yaptırım gücüne sahip olmamasıdır.

Akparti işlevsel olarak çok başarılı bir parti ( diğer partilerle kıyaslıyorum tabiki başka parti yok . deniz baykal hala yerinde ..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
)
ama çok büyütüyorlar başörtüsü vardı bundan 15 yıl evvel artık türban var .. ikisi farklı vede türban siyasal bir kavramdır, toplumsan degil..
imamhatip de okuyanlarda bu siyasal kavramı genişletmek isteyenlerin emeline giriyor.
+
Yanlış anlamayın kimlik bilgilerinde dini : İSLAM diye ben yazdırmıyorum yada benim böle bir isteğim olmuyotr doğar doğmaz yazılıyor bu ifade bundan dolayı yüzde 90 müslüman deniliyor bence müslümanlık kimlikde yazmayla olmaz..

__________________
die with memories, not dreams.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet