Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Ekim 2007, 03:02   #1
ad3m
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Olay! Ölülere kredi kartı çıkardılar.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



ANKARA (İHA) - Başken'te ölülerin kimlik bilgileriyle kredi kartı çıkartarak bankaları dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişiden 2'si tutuklandı.


Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Genel Müdürlüğü Bilişim Suçları Kısım Amirliği ekiplerinin istihbari çalışmalarında bazı kişilerin ölülerin isimlerini ve kimlik bilgilerini kullanarak kredi kartı çıkarttıkları tespit edildi.

Bunun üzerine, Cumhuriyet Savcısı Hakan Kızılaslan tarafından verilen talimatla başlatılan çalışmalarda, Aytaç Ö., Ufuk Ö. isimli kardeşler ile Ayhan O. ile Koray S. gözaltına alındı. Zanlıların mezarlıklarda tespit ettikleri ölmüş kişiler adına internet üzerinden kredi kartı başvurusu yaptıkları, kabul edilen kredi kartlarını kurye aracılığıyla aldıkları belirlendi. Zanlıların bu yöntemle bir bankadan 10'un üzerine kredi kartı aldığı ve bu kartlarla yaklaşık 100 bin YTL harcama yaptıkları tespit edildi.

Zanlılar polis sorgusunun tamamlanmasının ardından Adliye'ye sevk edildi. Savcı Hakan Kızılaslan tarafından sorgulanan zanlılar tutuklanmak talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme tarafından Ayhan O. ve Koray S. serset bırakılırken, Aytaç Ö. ve Ufuk Ö. tutuklanarak cezaevine konuldu

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet