Cevap: Hangi zeka türüne sahipsiniz ?
Sayısal zeka: Sayısal zekası yüksek olanlar sebep-sonuç ilişkisi kurmayı, “neden” demeyi severler, çok soru sorarlar. Olayları kategorize ederek bağlantılar kurmaya kafa yorarlar. Hesap yapmayı, bir makineyi söküp nasıl çalıştığını görmeyi severler. Nedenini bilmediği şeyi fazla akılda tutamazlar. Bilim adamı, matematikçi ve bilgisayar programcısı olma ihtimalleri yüksektir. Görsel zeka: Görsel zekası yüksek olanlar işittiklerini değil de, gördüklerini akıllarında daha iyi tutarlar. Film ve slayt gösterileri eşliğinde öğrenmeyi severler. Hayal dünyaları geniştir. Resimli kitaplara, sanatsal etkinliklere yatkındırlar. Renklere çok hassastırlar. Mimar, fotoğrafçı ve dekoratör olabilirler. Bunlar Tam bana gore SayisaLda beLirtiLEn ozeLLikLer bana gore ama benim Matematik'm 0 daha bugun sinav olduk beLkide mat.'e olan baki$ acimdandir. Ama iLk okuldaki zeka testLerinde sayisaL iyi cikiyordu. iLk okuldaki Matematik DersLerime Lanet oLsun iLk baSta Su matematik'i dinlemedim simdi cok pismanim. |