Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Aralık 2007, 09:09   #5
Çevrimdışı
Julw
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Pardus’a Ait Hersey. (Bakmadan Gecme)




1.4 Pardus Nasil kurulur, ve XP İle birlikte nasil kullanilir?

Ayrica kurulum sayfasina pardus’un resmi sitesindende ulasabilirsiniz. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

XP İle birlikte nasil kullanilir?

Bunun icin öncelikle XP disinda bir bos diskiniz olmasi gerekiyor. Harddiskinizde tek bölüm varsa ve oda xp ise partition magic programiyla diskinizi ikiye bölmelisiniz önce.

Pardus’a ait bir disk ayirdiktan sonra ;

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’na geldigimizde bizi Disk bölümlendirme yöneticisi karsilayacaktir. Buradan 2.secenek olan Hayır, Diskimi kendim bölümlendirecegim. kismina tiklayip bir sonraki asamaya gecin.

burada karsimiza 2 tane disk cikacaktir, bunlardan birisi xp’nin kurulu oldugu bölüm digeri ise pardus’u kuracagimiz bos bölüm.

Pardus’u kuracagimiz alani secip Düzenle’ye tiklayip karsimiza cikan ekranda herseyi oldugu gibi birakip uygula demelisiniz.

Diskinizin biçimlendirilmesi (format) büyüklüğüne ve bilgisayarınızın hızına bağlı olarak bir kaç dakika sürebilir, işlemi disk ışığından takip edebilirsiniz.

Buradan sonrasini anlatmaya gerek yok, direk ilerleyip kuruluma gecebilirsiniz.

Son olarak Kurulum bitince bizi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] diyen bir ekran gelicektir. Burada Diskin Basina Kur(MBR] secenegini secmeniz lazim, aksi taktirde Grub yüklenmeyecek ve pardus’a ulasamayacaksiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet