Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Aralık 2007, 09:11   #7
Çevrimdışı
Julw
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Pardus’a Ait Hersey. (Bakmadan Gecme)




1.6: Pardus Püf noktalari.

Açılışta şifre ekranı çıkmasını istemiyorum.

"Tasma > sistem seçenekleri > giriş yöneticisi > erişebilirlik" yolunu izleyerek "otomatik girişi" etkinleştirirsen, şifre sorulmadan girersin.Bu işlemi yaparken "root olmanız gerekir".Yani Açılan sayfada aşağıda "yönetici modu" yazıyor oraya basıp şifre girdikten sonra yapacaksınız işlemi.

Açılışta "NumLock" açık olsun istiyorum.

"ALT+F2" tuşLarına beraber bastığımızda çıkan "çalıştır" bölümüne ve ya Pardus menüsünden "çalıştır" bölümüne "kcmshell keyboard" yazarak "enter" tuşlarız. Karşınıza gelen görüntüden "KDE başlangıcında Numlock" bölümünde ayarları istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Programları nasıl otomatik başlatılabilirim?

Pisiden KDE Masaüstü kategorisindeki Autostart programını kurun. Tasma > Masaüstü Seçenekleri > Otomatik Başlatıcı’ya gidin. Ekle’ye basarak istediğiniz programı açılışa ekleyin.

Ben açılmasını istemediğim halde bazı programlar kendiliğinden açılıyor, nasıl kapatabilirim?

Pardus’u kapattığınızda o an açık olan programlar bir sonraki açılışta kendiliğinden açılır.Bu yüzden açılışta açılmasını istemediğiniz programları kapatıp bilgisayarı kapatırsanız açılışta istemediğiniz programlar açılmaz.Bazı programları (amarok, amsn) çarpı işareti ile kapatamazsınız.Çarpı işareti ile kapattığınızda sistem penceresine (saatin yanına) küçülürler.Orada programa sağ tıklayıp "çık" demeniz gerekir.

Açılışta bizi karşılayan açılış ekranını (splashscreen) nasıl değiştirebilirim?

Öncelikle bir açılış ekranı indirelim. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Pardus için yapılmış dosyayı indirelim.Pardus > Tasma > Görünüm ve temalar > Açılış ekranı yolu ile açılış ekranını açıyoruz.Aşağıdaki "ekle " tuşuna basıp açılan pencereden indirdiğimiz dosyayı seçip "tamam"a basıyoruz."Dene" tuşuna basarak dosyanın ön izlemesini yapabiliriz.

Açılışta bizi karşılayan şifre giriş ekranını (loginscreen) nasıl değiştirebilirim?

Öncelikle bir şifre giriş ekranı indirelim. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Pardus için hazırlanmış dosyayı indirelim.Pardus > Tasma > Görünüm ve temalar > Kdm tema yöneticisi yolu ile tema yöneticisini açalım.Eğer program orada yoksa pisiden kurun.

Açılan pencerede aşağıda yönetici modunu tıklayın ve "root" şifrenizi girin.Açılan pencerede yukarıda "enable kdm themes" yazısının önündeki kutucuğa "tik" koyun. Aşagıdaki "Install new theme" tuşuna basıp açılan pencerede indirdiğiniz dosyayı seçin ve "tamam" a basın.İşlem tamamlanmıştır.Denemek için "ctrl+alt+backspace" tuşlarına aynı anda basarak pardusu yeniden başlatabilir ve şifre ekranını görebilirsiniz.

Peki açılışta açılış ekranı (splashscreen) ve şifre giriş ekranını (loginscreen) dışında bir resim daha var, onu nasıl değiştirebilirim?

Bu resmi değiştirmek oldukça kolay.Pardus > Tasma > Sistem seçenekleri > Giriş yöneticisi yolu ile giriş yöneticisini açın.Aşağıda "yönetici modu"na tıklayarak "root" şifrenizi girin."Arkaplan" sekmesinden bahsettiğimiz resmi değiştirebilirsiniz.

Açılış müziği hoşuma gitmedi nasıl değiştirebilirim?

Tasma > ses ve çokluortam > Ses bildirimleri yolu ile ses bildirimlerini açın."Olay kaynağı" kde ses bildirimleri olacak şekilde aşağıdan "kde masaüstü başlıyor"u bulun ve üzerine tıklayın.Aşağıda eylemler > ses çal bölümünde "kde_startup.." şeklinde dosya adı göreceksiniz.Yanındaki simgeye (dosya penceresini aç) tıkladığınızda ses dosyalarının olduğu klasör açılacak, oradan bir dosya seçebilir yada başka bir yerden başka bir dosya seçebilirsiniz. Ayrıca buradan bütün ses bildirimlerini de değiştirebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet