Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Aralık 2007, 09:12   #9
Çevrimdışı
Julw
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Pardus’a Ait Hersey. (Bakmadan Gecme)




1.8: Pardus’ta Oyun ve programlar’i nasil kurabiliriz?

Pardus’ a programlar, pisi (paket yöneticisi) sayesinde kurulur ve kaldırılır.Pisi’ ye Pardus > Paket yöneticisi ve ya Pardus > Tasma > Sistem seçenekleri > Program ekle kaldır yoluyla ulaşılır.

Pisi açılınca en üstte "[yeni paketleri göster, kurulu paketleri göster, güncellemeleri göster" şeklinde üç tuş vardır.Bunlardan güncellemeleri göster seçilerek açılan pencerede en üstteki küçük mavi yazı tıklanarak bütün güncellemeler seçilerek sistem güncellenebilir.

Pisi açıldığında "ara" bölümüne istediğimiz paket adı yazarak, çıkan paketin yanındaki kutucuğa tıklayarak, sağ üstte görünür hale gelen "paketleri kur" u tıklayarak seçili paket kurulabilir.

Kurulu paketleri göster tıklanarak, açılan pencerede arama bölümüne paket adını yazarak, çıkan paketin yanındaki kutucuğa tıklayınca sağ üstteki görünür hale gelen "paketi kaldır" tıklayarak seçilen paket kaldırılabilir.

İstediğim paketin .pisi si yok ".tar.gz" paketlerini nasıl kurarım?

.tar.gz paketleri bütün işletim sistemlerine kurulan temel paketlerdir.Kurulumu çok basittir.Bu kuruluma "kaynak koddan kurulum" denir. Önce paketi açarsınız.(sağ tık > ark > buraya aç)Açılan klasöre girip "f4" tuşuna basarsınız.Konsol açılır.Burada şu komutları sırası ile verirsiniz:

./configure
make
su(root şifrenizi yazarsınız)
make install

kurulum tamamlanır.Ancak bütün paketler bu şekilde kurulmaz.Bunun için açılan klasörün içindeki README, INSTALL dosyalarını okuyabilirsiniz.Orada tam olarak nasıl kurulduğu yazar.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet