şimdi unreal kuralım arkadaşlar korumaları falan verdik unreal kurulumunu vermezsek ayıp olur diyerekten veriyorum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ilk önce ssh ile bağlanın hesabınıza sonra aşşağıdaki komutu yazın lütfen
wget
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
sonra yüklediğimiz zip li dosyayı açalım aşşağıdaki komutu yazın lütfen
tar zxvf Unreal3.2-RC1.tar.gz
şimdi unreal klasörüne girelim aşşağıdaki komutu yazın
cd Unreal3.2
şimdi kuralım unreal i aaşşağıdaki komutu yazınız
./Config burada sorular soracak hepsine enter diyerek geçin lütfen ingilizceniz iyiyse sorulara göre server inizde bazı değişiklikler yapabilirsiniz
sorular bittiyse aşşağıdaki komutu yazın
make
unreal i kurduk arkadaşlar
şimdi unrealircd.conf u düzenleyip Unreal3.2 klasörüne atmaya geldi
şimdi aşşağıdaki komutu yazın lütfen
wget
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
şimdi unrealircd.conf u attık hesabımıza şimdi aşşağıdaki komutu yazın lütfen
pico unrealircd.conf
şimdi gelen sayfada serverinizin-adı yazan yerlere kendi serverinizin adını yazın
şifreniz yazan yerler var link li bölümlerde oradaki şifreleride yazın birde koruma.serverinizinadı.com şeklinde yaptım bıraktım ama kapalı baş tarafında # işareti var şayet burada anlattığım yada ileride anlatacağım lantar proxy korumasını birgün kurmanız gerekirse sadece o koruma.serverinizinadı.com şeklindeki yerin baş tarafındaki kare işaretlerini silmeniz ve rehash çekmeniz yeterli olur
bütün heryeri kendi serverinize göre editlediyseniz orada ROOT-ADMİN SERVİCES ADMİN OPER yazan yerlere birer oper admin ws nickleri yazın şifrelerini yazın onları ne için bıraktım örnek amaçlı bıraktım yardımcı olmak mahiyetinde
bütün editleme bittiyse ctrl yi basılı tutun x e basın sonra y harfine basın sonra entere basın çıkın şimdi dediklerimi yapın lütfen yoksa serveriniz açılmaz çoğu arkadaş bu hata yüzünden açamıyor serverini
aşşağıdaki komutu yazın
pico ircd.log
boş bir ekran geldiyse oraya herhangi bir mesaj yazın sonra ctrl yi basılı tutun x e basın sonra y harfine basın sonra entere basın çıkın o mesajı niye yazdık unreal ircd.log dosyası olmadığı için çalışmıyor bizde ircd.log dosyasını oluşturduk şimdi aşşağıdaki komutu yazın
pico ircd.motd
bu komutu yazmamızdaki sebep motd yu oluşturmakta istediğiniz motdu mesajını o boş sayfaya yazın sonra ctrl yi basılı tutun x e basın sonra y harfine basın sonra entere basın çıkın onu boş bırakamazsınız yoksa ircd.motd dosyası oluşmaz oyüzden server açılmaz
şimdi aşşağıdaki komutu yazın
pico ircd.rules
bu komutu yazınca boş bi sayfa çıkcak buraya /rules komutunu server yazınca gelecek mesajı yazın sonra ctrl yi basılı tutun x e basın sonra y harfine basın kaydedin entere basın çıkın bitmiştir unreal kuruldu şimdi ./unreal start komutunu yazın serverinize giriş yapın serverin ıp si ile
hayırlı olsun iyi çalışmalar iyi büyütmeler serveri
diğer verdiğim modülleri falan yükleyin arkadaşlar tarife göre