HATALI SÜRÜCÜLERİN KALDIRILMASI
Sorunlu sürücüler işletim sistemini yavaşlatmakla kalmıyor aynı zamanda mavi ekrana neden olabiliyor. Bu nedenle öncelikle mevcut sürücülerimizin tümünü yedeklemeli, test etmeli ve hatalı olanların yerine yenilerini yüklemelisiniz. Sürücüleri yedeklemek için
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinde ulaşabileceğiniz DoubleDriver programından yardım alabilirsiniz. Aracın kullanımı son derece basittir.
Aygıt sürücülerini USB bellek gibi harici bir depolama birimine kaydettiyseniz DoubleDriver’dan çıkın ve Başlat >> Çalıştır >> verifier komutunu girin. Vista altında bunun için aracın adını arama satırına girmeniz ve Enter’a basmanız yeterli olacaktır. Sürücü doğrulama Yöneticisi penceresinden, “Standart ayarları oluştur” ve “Bu bilgisayara yüklenen bütün sürücüleri otomatik seç”i işaretleyin ve İleri’ye tıklayın. Son ile araçtan çıktıktan sonra, bilgisayarınızı yeniden başlatın. Verifier tarafından oluşturulan log dosyası sayesinde doğrulanan sürücülerle ilgili bilgilere ulaşabileceksiniz. Listede karşınıza çıkan hatalı sürücülerin yerlerine yenilerini yükleyin. Araç, PC yeniden başlatılırken bir mavi ekrana eneden oluyorsa hatalı bir sürücü Windows’un açılışını etkiliyor demektir. Bu durumda Windows’u güvenli kipte başlatın ve log dosyasından hatalı sürücülerle ilgili bilgilere ulaşmaya çalışın. Bu sürücüleri kaldırın ve Varolan ayarları Sil’i seçin.
Belli başlı üreticilerin ürünlerine ait güncel sürücülere ulaşmak için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gibi sitelerden yardım almaya çalışın.